Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttiga tips inför påsken

Idag är det skärtorsdag och påsken är här. Det är tydligen den helg på året som svenskarna äter som mest godis. Det är ganska galet hur mycket godis vi svenskar trycker i oss. Fast jag måste ju erkänna att jag själv tycker att just godiset är väldigt gott.

Men det finns mycket nyttigt och bra mat som man kan äta från påskbordet. Satsa på det och då kan det vara okej att äta lite godis från påskägget. När du väljer från buffébordet så kan du ta av ägg, sill (fast inte så mycket av såsen som sillen ligger i), lax, grönsaker, hemlagade köttbullar, potatis. Undvik de gräddiga såserna, att ta för mycket bröd, kex och ost och se till att dricka vatten till maten. Det som är bra just med påskmiddagar är att det ofta bjuds på buffébord och att man då kan välja själv vad man vill äta.

Utnyttja påskledigheten till att röra på dig så mycket som möjligt också. Ta dig ut i den härliga vårluften och promenera, jogga eller cykla.

Glad påsk!

Tags : Påsk

Lämna en kommentar

Annons
Annons