Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordgubbssmoothie till frukost

I morse gjorde jag en jordgubbssmoothie till mig och Peo till frukost. Det blev väldigt gott och uppfriskande. Här kommer receptet:

Smoothie med jordgubbar och banan
Räcker till 2 glas

2,5 dl lättfil eller naturell lättyougurt
1,5 dl LättKesella eller nästintill fettfri kvarg
1 banan
1 dl frysta eller färska jordgubbar

Mixa alla ingredienserna i en mixer. Och vips så har du 2 glas med härligt god smoothie!

Det som är bra med smoothies är att de går snabbt att göra och man kan anpassa innehållet till vad man har för behov. Om man vill tillföra mer kolhydrater till smoothien så mixar man med lite havregryn, rågflingor eller andra gryn. Om man vill att den ska bli ännu mer proteinrik så tar man med ett rått ägg eller proteinpulver, naturellt eller med vaniljsmak.

Smoothie passar inte bara till frukost. Det är ett superbra mellanmål eller kvällsmål också. Och det går att variera smaken i all oändlighet. Det är bara att ta det bär eller frukt som du är sugen på och smaksätt med.

Lämna en kommentar

Annons
Annons