Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Trevligt Valborgsfirande

Igår var det Valborg. Efter att ha jobbat en halvdag, tränat aerobics och fixat med lite annat så satte vi oss i bilen och körde söderut till Arkösund i Östergötland. Bilturen tog mer än 3 timmar för att det var köer ända fram till Södertälje. Vi åkte till min kompis Lindas land som ligger i Arkösund. Landstället ligger vackert beläget precis vid havet och med hagar och skog runt knuten. När vi kom dit var ett helt gäng med folk där redan. De var igång och grillade och fixade med maten. Vi hjälpte till så gott som vi kunde. Sedan åt vi riktigt gott och faktiskt också nyttigt: grillad fläskfilé och hemmagjord potatissallad med potatis, grön-
saker och vinegrätt. Gott! Jag drack rött vin och så länge som man dricker måttliga mängder (jag drack 2 glas under hela kvällen) så är det riktigt hälsosamt då det innehåller en massa nyttiga antioxidanter. Vi blev bjudna på efterrätt: hallonsmulpaj med vaniljglass. Såååå gott! Egentligen borde jag inte ha ätit, men jag tog en liten bit, mest för att vara artig, men också för att jag tycker att efterrättspaj är bland det godaste som finns. Men jag tog som sagt en liten bit och man får faktiskt unna sig onyttigheter ibland. Så jag tycker att det var ok.

Vi höll igång fram till 2 och vid halv 3 gick vi och lade oss. Då var jag sååå trött. ZZZZZZ….

Jag vaknade av mig själv idag på morgonen av att det var väldigt ljust i rummet. Jag slumrade om en stund men sedan pallrade jag mig upp. Jag fick med mig Peo ut på morgonpromenad. Det var härligt att gå i morgonsolen genom kohagen, skogen och bort på en grusväg. Vi passerade ängar, fält och några små stugor. Efter en halvtimme vände vi och gick tillbaka. Vi såg en massa vitsippor och de flesta träden hade hunnit få en hel del blad. Härligt att våren äntligen är kommen! Idag har det till och med kännts som sommar. Det har varit upp mot en 18 grader och solen har verkligen lyst med stark kraft. Underbart! Precis bredvid Lindas och hennes familjs stuga så ligger kohagen så man är tvungen att öppna grinden och gå igenom den för att ta sig tillbaka till stugan.

Kossorna höll sig på avstånd från oss så vi behövde inte vara rädda när vi gick genom hagen. Tur.

När vi kom tillbaka från vår morgonpromenad så åt vi frukost med resten av gänget. Efter att ha varit nere vid havet en sväng så åkte vi hem igen. Tack Linda och Daniel för en mycket trevlig Valborgsfest!

Lämna en kommentar

Annons
Annons