Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

En härlig kväll för att grilla

När jag kom hem från jobbet nu ikväll så började Peo och jag fixa med middagen direkt, för vi skulle grilla. Denna ljumma sommarkväll är som gjord för att grilla. Vi gjorde kycklingspett och marinerade dem med en hemmagjord blandning av olivolja, soya, senap och kryddor. Vi kokade quinoa, fixade sallad och rörde ihop en kall sås.

Jag har min kollega Rita att tacka för såsen. Igår på jobbet hade hon en kall sås till sina färsbiffar som hon åt till lunch. Hon berättade då att det var hennes kompis som hade gjort såsen på yoghurt, fetaost och chili. Jag blev inspirerad av detta och gjorde min egen variant på denna sås: mild naturell lättyoghurt, 10% fetaost, soltorkade tomater och kryddorna chili, paprika, cayennepeppar och vitpeppar.

Vi åt en halva avocado (nu skulle Matteo blivit glad!) var för att få i oss nyttiga fetter. Jag åt ingen quinoa eftersom jag brukar vara sparsam med kolhydraterna på kvällen, men däremot lade jag quinoa i de matlådor som vi gjorde iordning av resterna från middagen.

Vi satt ute på altanen och åt och njöt av den ljumma sommarkvällen och av båtarna som åkte förbi.

Tags : Nyttig mat

Lämna en kommentar

Annons
Annons