Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Spinning och konditionsträning idag

Idag på lunchen var jag och tränade på World Class Nybroplan, ett relativt nyöppnat gym som öppnade i början av maj. Det tar bara 7-8 minuter för mig att gå dit från mitt kontor så det är perfekt att förlägga träningen där.

Jag inledde med ett spinningpass på 45 minuter. Vi var bara 4 personer på passet, men det var bra kämparglöd i rummet ändå.


Efter spinningen kände jag att jag ville köra lite mer träning för att vara nöjd med träningspasset. Jag gick till konditionsrummet och ställde mig på en av cardiomaskinerna. Jag ställde in den på ett bara 15 minuter långt pass. Men det var fullt tillräckligt för jag blev helt slut av det. Jag körde intervaller och det visade sig vara riktigt effektivt. Det är inte så ofta jag gör det, men jag kommer definitivt att börja göra det oftare från och med nu.

Jag körde 1 minuters intervaller. Först körde jag 1 minut med lite lättare motstånd där jag trampade på i medeltempo, sedan körde jag 1 minut med tyngre motstånd där jag trampade på så snabbt som jag orkade och så höll jag på tills de 15 minuterna var till ända.

Jag blev helt slut av de minuter som jag körde tyngre och snabbare. Jag såg på kaloriförbrukningen att detta var ett mycket mer effektivare sätta att träna på än när man väljer andra typer av upplägg på maskinen. Och det är helt logiskt, för man kör verkligen slut på sig själv på detta sätt.

Så från och med nu är det intervaller som kommer att dominera för mig när jag tränar på konditionsmaskiner.

Lämna en kommentar

Annons
Annons