Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träning på Friskis&Svettis

Jag följde med Peo idag och tränade på Friskis&Svettis gym där han brukar träna. Gymmet ligger granne med oss. Det tar bara 1 minut att gå dit och jag har tänkt att det faktiskt kan vara värt att ha ett styrketräningskort där, även fast jag redan har kort på World Class.
Friskis&Svettis gymmet som kallas Bolinderkällan öppnades för ganska exakt ett halvår sedan. Det var första gången som jag besökte det nu ikväll och jag måste säga att de har allt som man behöver där. Till och med jag som har ganska höga krav på vad jag behöver ha för att köra ett optimalt styrketräningspass kände mig väldigt nöjd. De hade både pilatesbollar och bosubollar och alla tänkbara maskiner som man behöver.

Det kan faktiskt vara bra att ha ett styrke- träningskort på F&S för att komplettera med. Om jag vill träna på helgen till exempel kan det vara skönt att bara kunna snabbt gå dit istället för att behöva ta sig till det närmaste World Class gymmet som ligger ca 1 mil bort från mig. I stort sett alltid brukar jag förlägga min träning i anslutning till att jag går till eller från jobbet, och då tar jag ett World Class gym i stan. Men ibland kan det ju faktiskt vara skönt att kunna vara mer spontan med träningen.

Jag skulle dock aldrig kunna tänka mig att köpa ett gruppträningskort på Friskis&Svettis. Ibland på somrarna har jag gått på Friskis&Svettis jympa utomhus för att det har varit gratis och för att prova på vad det är för något. Men varje gång, av de få gånger som jag har gjort det, har jag blivit extremt besviken. Det känns som att man bara hoppar runt med små konstiga skutt hela tiden eller så springer man runt i ring. Detta varvas med att köra armhävningar och situps. Ingenting blir riktigt ordentligt gjort utan det känns mest som ett hopplock av olika övningar och rörelser. Dessutom blir man inte ett dugg trött även om man går in för att köra hårt. Nej, deras jympa är definitivt ingenting för mig. Men styrketräningslokalen har de gjort bra!

Det som är bra med Friskis är att det är billigt. Ett halvårskort kostar ca 1300 kronor, vilket är hur bra pris som helst. Anledningen till att de kan hålla så billiga priser äe för att all personal verkar jobba ideellt. Det är bta gjort av dem att lyckas hitta så många som ställer upp utan att få en lön.

Lämna en kommentar

Annons
Annons