Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Veckans invägning – Beach 2009

Det är lördag morgon och dags för veckans invägning. Senast jag vägde mig var för 1 vecka och 1 dag sedan och då pekade vågen på 57,1 kg.

Nu när jag vägde mig visade vågen på 56,4 kg, ett mycket trevligt resultat! Mitt mål är att gå ner till 56 kg så det verkar som att jag är mycket nära målet nu.


Jag tror att ändringen av mitt träningsupplägg är en orsak till att jag faktiskt har minskat något i vikt de senaste veckorna. Jag tränar lika mycket som förut, men jag har ökat på styrketräningen och minskat något på konditionsträningen. Men framför allt, mitt fokus och min teknik när jag tränar styrketräning är mycket bättre nu. Det har jag att tacka min PT Karin Kock för!

En annan förändring som jag har gjort den senaste tiden är att jag ser till att äta så fort som möjligt när jag är hungrig eller när jag vet att det var 3 timmar sedan jag åt senast. Man ska äta ofta och mindre portioner varje gång. Jag ser till att alltid äta åtminstone 5 gånger om dagen, men ibland blir det till och med 6 eller 7.

Man kan tycka att dessa förändringar är små och inte borde göra någon skillnad. Men faktum är att det ibland inte krävs så mycket för att man ska se resultat. Det var den lilla finslipningen som behövdes för att jag skulle gå ner de 2 kilon som jag hade lagt på mig under vintern.

Så här har min viktstatus sett ut sedan jag började med projektet Beach 2009:
25 april: 58,2 kg
2 maj: 58,5 kg
9 maj: 57,9 kg
16 maj: 58,1 kg
23 maj: 57,6 kg
6 juni: 57,8 kg
19 juni: 57,1 kg
27 juni: 56,4 kg

Nu får vi hoppas att inte dagens resultat är en tillfällighet, utan att det visar på att jag faktiskt har gått ner i vikt. Om det är så är jag nöjd, också med tanke på att jag faktiskt har ökat min styrketräning och muskler väger faktiskt mer än fett.

Jag måste se till att hålla vikten även efter sommaren, då vi antagligen kommer att åka till underbara, härliga Thailand till senhösten.

Tags : Beach 2009

Lämna en kommentar

Annons
Annons