Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En mysig kväll på Fjäderholmarna

För att fira att vi har semester nu så åkte jag och Peo med båten till Fjäderholmarna, de första öarna i Stockholms skärgård, efter jobbet och spenderade kvällen där.

Det som är lite tråkigt med Fjäderholmarna är att det är väldigt mycket folk där, speciellt en solig och varm sommarkväll som denna. Man får inte direkt vara ifred när man är där.

Men det är ändå väldigt mysigt att åka dit. Det tar bara 20 minuter med båten från Nybroplan och man får skärgårdskänsla när man är där även fast det ligger så pass nära stan.

Vackra blommor vid en vägg.

Vi hade bokat bord på Rökeriet och fick en plats ute på deras terass med en underbart varm sol skinandes på oss och vattnet som kluckande på andra sidan räcket.

Jag åt Husets varmrökta lax på en sallad av spröda primörer samt svensk färsk potatis och ört fraiche. Allt var mycket gott, förutom örtfraichen som jag inte blev så förtjust i. Men lax kan nästan inte bli annat är gott och denna gjorde sig mycket bra tillsammans med primörerna och poatatisen. Peo åt också lax men han tog rimmad lax med gräddkokt potatis istället.

Peo sitter och väntar på båten som ska ta oss in till stan igen.

Han ser ganska så nöjd ut med kvällen.

Båten som ska till Slussen åker iväg.

Solen lyser fortfarande tappert fastän det börjar bli senare på kvällen.

När vi kom hem till Kallhäll möttes vi av en vacker solnedgång utanför vårt hus.

Lämna en kommentar

Annons
Annons