Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Slutresultat viktstatus inför Beach 2009

Idag börjar min semester vilket innebär att det är sista dagen för projektet Beach 2009.

Imorse vägde jag mig som vanligt och vågen pekade på 56,4 kg. Jag har med andra ord stått stilla på den vikten de senaste 3 verckorna. Jag känner mig nöjd med det resultatet. Mitt mål var att gå ner till 56 kg, så jag är 4 hekto ifrån. Men jag känner att 4 hekto hit och dit är inte hela världen. Och det faktum att jag faktiskt har stått stilla på 56,4-56,5 kg de senaste veckorna tyder på att det inte är något temporärt, utan en vikt som jag faktiskt har lyckats gå ned till. Om man jämför med vad jag vägde när jag startade igång detta projekt för ungefär 2 1/2 månader sedan, då jag vägde 2 kg mer än idag, så är jag mycket nöjd med resultatet.

Det man också ska ta in i beräkningen är att jag har ökat på min styrketräning under det här projektet och eftersom muskler väger mer än fett så måste man ha i åtanke att jag kan ha gått upp mer i muskelvikt samtidigt som jag har gått ner i fettvikt. Jag har inte haft möjlighet att göra en fettmätning och jag tänkte inte på att mäta mina mått såsom midja, stuss, lår, armar innan jag startade igång projektet. Om jag hade tänkt på det så hade man kunnat jämföra kroppsmåtten då med nu och sett om jag har gått ner i fettvikt. Jag är ganska säker på att jag har minskat mina mått något då mina byxor och jeans sitter något lösare på mig nu än för 2 månader sedan. Så min slutsats är att jag har gått ner åtminstone 2 kg i ren fettvikt, vilket jag tycker är ett mycket bra resultat. Tanken är ju att detta ska vara långsiktigt och att jag ska hålla denna vikt nu och då är det viktigt att viktnedgången inte sker för snabbt.

Här får ni nu för sista gången min viktstatus under Beach 2009 projektets gång:
25 april: 58,2 kg
2 maj: 58,5 kg
9 maj: 57,9 kg
16 maj: 58,1 kg
23 maj: 57,6 kg
6 juni: 57,8 kg
19 juni: 57,1 kg
27 juni: 56,4 kg
11 juli: 56,5 kg
18 juli: 56,4 kg

Eftersom det nu är semester och idag skiner solen pch det känns i luften att det kommer till att bli en mycket varm dag, så måste jag ju inviga min semester med att ta på mig bikinin och hoppa i plurret idag. Det sks bli skönt!

Tags : Beach 2009

Lämna en kommentar

Annons
Annons