Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Ta bara bilen om du måste

Vardagsmotion ska inte underskattas och ett hett tips jag har är att se till att använda sin kropp så mycket som möjligt när man ska någonstans. Om man tar bilen varje gång man ska någonstans så går man miste av den vardagsmotion som man skulle få om man tar tåget eller bussen, eftersom det oftast innebär att man måste gå till stationen eller busshållplatsen.

Jag brukar alltid åka kommunalt till jobbet och går till och med av tåget en station tidigare för att få till min morgonpromenad. Något som man också kan tänka på är att alltid ta trappan istället för rulltrappan eller hissen. Om man räknar alla gånger som man har att välja på att gå i trappan eller ta rulltrappan så inser man ganska snart hur många kalorier som man går miste om att förbränna när man väljer rulltrappan. Alla sådana val gör stor skillnad.

Om du absolut måste ta bilen när du ska någonstans så gör det. Men gör det bara när du måste. Se till att välja dina tillfällen.

Här står Peo vid vår nya bil som vi köpte förra veckan: en SAAB 9-3.

Denna bil kommer vi att köra mycket i när vi ska till Åre, Norge och Göteborg. Det är bekvämt att ta bilen när man ska på semester, men väl framme på semesterorten så tycker jag att man ska låta bilen stå parkerad så mycket som möjligt och istället upptäcka platsen genom att promenera mycket.

Detta var vår förra bil som vi sålde för snart 2 veckor sedan: en Peugeot 406. Den var bra, så jag saknar den lite. Fast vår nya SAAB är bättre så det är inget jag gråter floder över.

Tags : Vardagsmotion

Lämna en kommentar

Annons
Annons