Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Thaiwok med räkor och kokosmjölk

Den andra maträtten som jag lagade idag var en thaiwok med räkor och kokosmjölk. Till det serverade jag ris. Jag vet inte ännu om det blev gott eftersom jag gjorde matlådor av hela laddningen. Men det luktade och såg väldigt gott ut. Här kommer receptet.

Thaiwok med räkor och kokosmjölk
4 portioner

2 dl fullkornsris
100 gram räkor
200 gram crabsticks
wokgrönsaker som morötter, bambuskott, haricot verts, minimajs
röd curry
1 burk lätt kokosmjölk
Jag började med att koka riset. Jag fräste wokgrönsakerna med den röda curryn och olja i en wokpanna. När grönsakerna var mjuka lade jag i räkorna och crabsticksen och hällde på kokosmjölken. Det hela fick puttra ett par minuter innan det var färsigt. Till denna rätt är det gott att strö över lite cashewnötter.

3 kommentarer

  1. Matilda: Gör det! Du kommer inte bli besviken! Om man inte vill göra den med räkor eller crabsticks är det minst lika gott att göra den med kyckling.

Lämna en kommentar

Annons
Annons