Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Har ätit pizza för första gången på 7 år

Nu har vi kommit till Siena. Vi kom hit igår. På kvällen gick vi runt och upptäckte den vackra, lilla staden.

Det var mysigt att gå på de stenbelagda gatorna och i gränderna. Efter en stunds promenad sökte vi upp en restaurang för att äta middag.

När man är i Italien känns det som att man måste äta pizza, så jag bestämde mig för att ta det, fastän jag egentligen inte är så förtjust i det och därför inte har ätit det på 7 år.


En större anledning till att jag inte har ätit pizza på så länge är för att det inte är speciellt nyttigt. Jag har ätit hemmagjord pizza med deg gjord på dinkelmjöl och ost med låg fetthalt. Och en gång för 4 år sedan beställde jag in en pizza när vi var i Kroatien. Men annars har jag alltså inte ätit det på så pass lång tid.

Men pizza här i Italien känns inte lika onyttig som hemma. Jag tog bort all ost eftersom jag har svårt för smält ost och då blev det riktigt gott! Bottnen var krispig och pizzan kändes inte alls degig och flottig. Jag tog en vegatarisk och den kändes fräsch. Däremot blev jag väldigt mätt och stod mig helt klart hela kvällen. Med allt det vita brödet så var det inte så konstigt!

När vi satt och åt gjorde vi det på stans största torg med utsikt över denna vackra och imponerande byggnad.

Det var faschinerande att se hur den ändrade skepnad allt eftersom mörkret lade sig över staden.

Lämna en kommentar

Annons
Annons