Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Laga mycket mat när du ändå lagar

Idag har vi varit praktiska och gjort sådant som behövs göras emellanåt, som att städa lägenheten, tvätta ett gäng med maskiner, byta lakan i sängen och laga mat.

Jag ska väl erkänna att jag inte var så sugen på att ta ut dammsugaren eller stå och vika tvätt, men det behövdes göras och så här efteråt så känns det skönt att vi fick det gjort. Nu kan resten av min lördag bara bestå av roligheter (jag ska på födelsedagsmiddag ikväll, det blir kul!!!).

Vi lagade tacoköttfärs till lunch, som vi åt med fullkorns tortillabröd och grönsaker. Ett tips som jag kan ge er är att det är smart att alltid laga mer mat än man vet att man kommer äta när man väl lagar. Vi lagade en ganska stor sats med tacoköttfärs så att det räckte till fyra matlådor förutom det vi åt till lunchen. Medan vi lagade maten satte vi på en kastrull med ris, som vi hade i våra matlådor. Perfekt!

Det tar egentligen inte längre tid att laga sex portioner mat som att laga två portioner mat, så det är egentligen ganska osmart om man inte passar på att laga så många portioner i taget. Det enda som behövs är en frys så man kan förvara matlådorna där tills det är dags att äta dem.

Köttfärsen blev god! Vi fräste lök, vitlök och morötter med köttfärsen. Vi blandade ner vita bönor och kryddade med chili och spiskummin. Läs hur jag brukar laga tacoköttfärs här.

Tags : Taco

Lämna en kommentar

Annons
Annons