Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Apelsin – en C-vitaminbomb

Så här till julen tycker jag det är fint att dekorera apelsiner och clementiner med nejlikor. Det ger en härlig doft och en julstämning till hemmet. Under vinterhalvåret är apelsiner och andra citrusfrukter extra goda och saftiga. Bästa säsongen för apelsiner är oktober-maj då den importeras från Medelhavsområdet. Passa på att äta mycket av dem då de är bland det nyttigaste man kan äta.

Apelsin är en riktig näringsbomb, som innehåller stora mängder C-vitamin och fibrer.

Jag tycker att det är godast att äta apelsinen som den är. Men det är också gott att äta den med minikeso och kanel. Ibland brukar jag pressa apelsin och dricka den som en apelsinjuice. Men det är bättre att äta apelsinen som den är då det sitter nyttigheter i fruktköttet som man går miste om annars. En annan favorit är att äta apelsin tillsammans med äpple, banan och andra frukter i en fruktsallad.

Lämna en kommentar

Annons
Annons