Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Frukt på jobbet

Till mitt kontor kommer det två fruktkorgar varje dag, som vi i personalen får äta av. Detta är en ganska enkel och billig service från företaget som i förlängningen säkerligen leder till friskare och mer välmående personal. Jag vet många i min omgivning som inte köper frukt själva utan bara äter på det när de blir bjudna. Det är i och för sig inget jag rekommenderar då jag tycker att man ska äta frukt regelbundet varje dag. Men det kommer alltid vara vissa som väljer att inte köpa det själva. Speciellt för dessa personer är det perfekt att jobbet har en fruktservice för då får de i sig de viktiga vitaminer som de så väl behöver. Frukt innehåller också mycket fibrer, vilket är bra för att hålla igång magen.

Jag brukar se till att äta frukt och grönt till varje måltid, så det blir att jag äter det minst 5 gånger om dagen. Att det finns frukt att tillgå på jobbet är perfekt för då kan jag ta ett skivat äpple i morgonfilen och en apelsin på eftermiddagen utan problem. Det behöver inte vara frukt till varje måltid. Med frukt och grönt menar jag också grönsaker, rotfrukter och bär. Minst en av detta ska finnas med i varje måltid.

På mitt jobb är frukten uppskattad för den brukar ta slut ganska snabbt. Men det ser jag enbart som ett gott tecken!

Hur ser det ut på era jobb, har ni fruktkorg på jobbet? Om ni inte har det tycker jag att ni ska föreslå detta till er office manager är annan ansvarig person, för det är något som gynnar alla parter. Helt klart!

Tags : Frukt

Lämna en kommentar

Annons
Annons