Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Julgodis hos mina föräldrar

Idag har jag varit hemma hos mamma och pappa och haft en dag med julbak tillsammans med dem och mammas väninna Lena. Peo var inte så sugen på att baka och pyssla så han följde inte med. Men han var med när vi åt lunch hos dem senare på dagen.

Pappa, mamma och Lena är igång i köket med bak och andra bestyr.

Jag gjorde tre sorters julgodis: mozartkulor, ischoklad (både med och utan nötter) och lion bars. Den sistnämnda godissorten är en försvinnande god sådan, som påminner lite om chokladbars man kan köpa i butiken. Det är en blandning av jordnötssmör, rostade kokosflingor, sirap, socker och Rise Crispies, som man doppar i smält, ljus choklad. Inte några nyttigheter direkt…

Lena stod för kakbaket. Hon bakade mandelmusslor och nöttoppar.

Nu har jag verkligen laddat hela frysen full med julgodis. På onsdag har jag tänkt att packa in godiset i fina burkar och ge bort i julklappar till nära och kära. Det brukar vara populärt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons