Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Julig frukost med keso och frukt

Idag är det lucia och tredje advent. Det är bara 11 dagar kvar till julafton så jag valde att göra i ordning en frukost med julkänsla. Det blev en fruktsallad bestående av apelsin, klementin och äpple som jag åt med minikeso och de juliga kryddorna kanel, kardemumma och ingefära. Till den goda fruktsalladen med keso åt jag surdegsbröd med dinkel med lättkesella, rökt skinka och grönsaker som pålägg. Som dryck blev det ett kryddigt lakritste. Mums vad gott!

Jag fick dessutom lite julkänslor i kroppen av de goda julkryddorna. Att det dessutom var en nyttig frukost som kommer hålla mig mätt ett antal timmar framåt var såklart ingen nackdel. Jag har boostat med mycket vitaminer från alla frukterna, bra med proteiner från keson, kesellan och skinkan och gett min kropp bra energi i form av de långsamma kolhydraterna och fibrerna från brödet. Brödet som jag åt var Pågens God Form, ett bröd som jag hittade i butiken för ett par veckor sedan när vi storhandlade. Brödet är ett nyttigt dinkelbröd, som är bakat med surdeg och linfrön.

Glad lucia alla!

Tags : Nyttig mat

Lämna en kommentar

Annons
Annons