Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

En bra mix av det mesta i Leicester

Det är söndag förmiddag. Vi har packat upp och tvättat från vår minisemester i Leicester, England. Jag äter nu frukost och tänker tillbaka på de tre mysiga dagarna vi hade hos syster och svåger i Leicester.

Det blev en bra mix av det mesta i Leicester. Framförallt tog vi det ganska lugnt, var hemma ganska mycket och bara umgicks. Det var det som var det viktigaste med resan, att få umgås med Hanna och Simon. Vi har varit i Leicester flera gånger tidigare och hade inget jätte stort behov av att “upptäcka staden”.

Eftersom det var nyår var det naturligt att vi passade på att äta gott också. Vår nyårsmiddag blev väldigt god. Det var främst jag och Hanna som lagade till den 3-rätters middag som vi åt och som bestod av: små filodegsknyten till förrätt, oxfilé med vitlökssmör och knaprig ugnsstekt potatis till varmrätt och brownie med vaniljglass och hemmagjord, varm kolasås till efterrätt. Dagen efter, på nyårsdagen, var det Simon som stod för den goda middagen. Det blev återigen en 3-rätters middag: makrillpastej på rostat bröd till förrätt, kyckling inbakad i skinka och örtphiladelphiaost med potatismos och grillad palsternacka till varmrätt och en favorit-i-repris på efterrätten (alltså samma goda brownie med vaniljglass och hemmagjord, varm kolasås).

Vi hann med att gå en hel del promenader i Leicester. Jag gick ensam flertalet av gångerna. Men det gjorde inget, för Leicester är en charmig liten stad. Där finns en hel del gamla, fina hus, kyrkor och några parkområden. De hade pyntat fint inne i centrum med julbelysning och en stor julgran och det var mysigt att promenera längs med gatorna med de typiska engelska husen! Jag hann med en del träning också; pilates, booty och core. Det är perfekt att ha med sig dvd och musik som man kan träna till när man är på resande fot. Då finns inga ursäkter för att inte träna.

Resten av tiden spelade vi lite Nintendo Wii, kollade på film och lekte med deras två katter (som jag tyvärr är allergisk mot). Tack Hanna och Simon för super mysiga dagar hos er!!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons