Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Längtar tillbaka till varmare breddgrader

Vid den här tiden för exakt ett år sedan var jag och mannen min i Florida och på Karibienkryssning. Det var perfekt att åka iväg vid den här tiden på året när det är som kallast här i Sverige. Vi har gjort det de senaste åren, så i år känns det lite konstigt att inte göra det.
Temperaturen visar nu minus 15 grader, snön ligger meterhög utanför dörren och det är minst två månader kvar tills vi kan förvänta oss att våren så smått börjar komma hit. Det är inte så konstigt att man då tänker på de underbara stunderna vi hade i värmen för exakt ett år sedan. Vi besökte då platser som Fort Lauderdale, Key West, Miami Beach, Jamaica, Cayman Islands, Bahamas och Mexiko. Vi badade och njöt av värmen. Just nu är min kompis Linda med pojkvän och två kompisar på exakt samma resa, och jag måste säga att jag avundas dem lite.
Men jag väljer att minnas de underbara stunderna vi hade där med värme istället för att fokusera på att det är så hemskt här hemma. För så hemskt är det inte. Det är underbart vacker med all snö och just nu sitter jag och njuter av de fina blommor vi har här hemma, efter att Peo har blivit firad hela helgen av vänner och familjer.

Jag älskar att ha en massa mysiga minnen att tänka tillbaka på. Jag kan kan än idag känna sanden mellan tårna när vi gick på stranden på Cayman Islands, som sägs vara en av de vackraste i hela världen, eller när vi bevittnade den vackra soluppgången från båten på väg till Mexiko.

Ett annat underbart minne jag har är från i höstas när vi var i Thailand och Malaysia, från första dagen när vi kom fram, satte oss på en restaurang på stranden och åt en underbart god, thailändsk lunch med sanden mellan tårna. Ingen kan sudda bort dessa minnen. Jag kommer alltid ta med mig dem. Så när det är som kallast och vinden blåser bittert kan jag plocka fram ett av dessa minnen och bli alldeles varm inombords.

Något som är en fördel med att ha årstider och delar av året som är kalla är att man uppskattar värmen så mycket mer när man kommer till den. Nästa gång jag kommer åka på solsemester kommer bli i maj då jag och mina tjejkompisar ska åka till Aten. Då kommer jag helt säkert få uppleva fler underbara saker, som jag kan lägga till i högen med härliga, soliga minnen, som jag redan har!

Hur gör du för att hämta energi i vintermörkret och kylan?

Lämna en kommentar

Annons
Annons