Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Förkylningsrecept och kureringskurer

Som jag skrev i morse så vaknade jag med ont i halsen och snor i näsan. Jag körde mitt träningspass med promenad och poweryoga ändå. Det kändes ok, men det halsonda har inte släppt under dagen och jag har gått runt och frusit hela dagen på kontoret. Jag är ganska säker på att jag har åkt på en rejäl förkylning. Inte kul att inse, men så verkar det helt enkelt vara…

Helena gav mig en gullig och omtänksam idag, att jag borde överväga att vila från träning när jag har ont i halsen. Och hon har rätt. Jag bör fokusera på vila och det tänker jag göra nu i helgen. Jag hade inte planerat in träning för denna helg ändå, så det passar bra på så sätt. Sedan hoppas jag att jag kommer vara fit for fight på måndag igen när en ny vecka börjar!

Nu ska jag stänga ner min dator, ta mig hemåt och njuta av att ha en ledig helg! Men jag behöver er hjälp! Har ni tips på något bra förkylningsrecept eller kureringskurer, som jag kan ta för att bli frisk snabbare? Det enda jag kan komma på är apelsiner och te med citron eller honung. Men det måste finnas bättre kurer än så.

5 kommentarer

  1. Ingefära sägs vara bra. När jag känner som du, att jag måste bli frisk snabbt (som hände mig när det var en vecka kvar innan nike convent här) så kokade jag te på citron och ingefära. C-vitaminchock säger min mamma, så hon brukar proppa i sig en massa c-vitaminbrus.

    Krya på dig!

  2. Mitt tips smakar bläh och man luktar blä minst 24 h efter intag: citron och riven ingefära i varmt te. Samt riv i en klyfta vitlök och drick: BLÄH! Sen lägg dig och svettas under ett täcke! Mitt bästa kureringstips

  3. ett tips som kanske inte botar, men är väldigt skönt…smörj in fötterna med lite tigerbalsam utblandat m hudlotion (som sagt lite tigerbalsam för det bränner bra ändå)ta sedan på dig yllesockar och lägg dig under en filt,…jag lovar att om du frusit tidigare så lär du inte frysa nu..sen kan man ju hoppas på att kuren “att svettas ut förkylningen” fungerar..för svettas , det lär du som sagt göra..åter i gen ha en trevlig helg och krya på dig..kul att läsa om dig och din träning

Lämna en kommentar

Annons
Annons