Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Jägarvila – Veckans övning

jagarvila

Det är måndag, vilket innebär en ny övning i serien Veckans Övning. Denna vecka är övningen Jägarvila.

Jägarvila

Övningen jägarvila är en statisk sådan, som tränar upp benstyrkan. Det är väldigt viktigt att man inte fuskar i denna övning, utan använder rätt teknik genom att sitta med knän och höft i 90-graders vinkel mot en vägg. Ryggen ska pressas mot väggen och de 90-graders vinklarna ska hållas under hela övningen.

Utmaningen blir nu att sitta så länge som möjligt i jägarställningen. Det är mycket jobbigare än man kan tro och redan efter några sekunder/minuter (beroende på hur vältränad man är) känner man hur benen börjar darra av ansträngningen.

jagarvila

Till alla er som vill bygga upp en bra benstyrka rekommenderar jag denna övning. Utmana er själva och försök med att öka antalet sekunder för varje gång ni sitter i jägarvila. Någon vila är det absolut inte tal om här! Hur länge orkar du sitta i jägarvila?

Mitt rekord i jägarvila är detta på drygt 9 minuter och jag har sedan dess haft svårt att lyckas stå lika länge. Klarar jag fem minuter i denna övning så är jag nöjd.

Karinaxelsson.se på InstagramKarinaxelsson.se i sociala medier:

Missa inte Karinaxelsson.seFacebook – där kommer mycket träningsinspiration och träningstips upp. Följ mig gärna också på Instagram som @karinaxelsson.se – massor av inspiration med träning!

13 kommentarer

  1. Jag igen… Jag tycker förresten att det är skitcoolt att det är en kvinna som har världsrekordet. Hon som har rekordet kan dessutom säkert stå ännu längre om nån tog rekordet från henne.

  2. Tack för du gav inspiration till denna övning! Hur ofta skulle du rekommendera att köra jägarvila? Jag löper 2 dgr/v samt kör 1-2 rehabpass/ben vilket innebär lättare funktionell träning i form av övningar som jag fått av min kiropraktor.

    Fick även plank-feber från din sida, så nu är det fullt upp med nyheter på träningsschemat!

    Hälsningar M-C

  3. Malin-Charlotta:
    Kul att du gillar övningen! Eftersom du redan verkar träna mycket ben, både genom löpning och funktionell träning, tycker jag att det räcker att du tränar i jägarvila en gång i veckan.

Lämna en kommentar

Annons
Annons