Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Vem är med i utmaningen Jägarvila?

Veckans övning är Jägarvila och jag beskrev just vad denna övning innebär. Nu undrar jag om det är några som är med på min utmaning: Vem kan stå längst i Jägarvila?

Utmaningen går ut på att man ska försöka sitta i jägarvilan så länge som möjligt. Den som klarar den längsta tiden utan att ta paus har vunnit utmaningen. Oavsett om någon ställer upp eller inte så kommer i alla fall jag vara med i utmaningen. Tilläggas bör att jag har inte gjort denna övning ordentligt sedan jag gick i högstadiet (för 14 år sedan!!!), så ni har inte att göra med ett proffs.

Torsdagen den 18 mars klockan 21.00 går tiden ut och den som har rapporterat in den längsta tiden genom att kommentera till detta inlägg har då vunnit.

Reglerna är enkla: Du ska sitta mot en vägg, med knän och höft i 90-graders vinkel. Du får inte ta hjälp eller stöd av annat föremål. Låt händerna vila i knät. Om man pausar, sträcker på benen, sjunker ned med rumpan eller reser sig ur ställningen så avbryts tidtagningen. När man har suttit i jägarvilan och har en resultattid meddelar man den, men det är fritt fram att sitta i jägarvilan igen för att försöka klara en ännu bättre tid.

Hur många är med? Anmäl dig till utmaningen genom att kommentera till detta inlägg och skriv hur lång tid du lyckades sitta i jägarvilan. Jag hoppas på att många utmanar sig själva och oss andra! Kom igen! Själv planerar jag att starta med utmaningen imorgon när jag är mer utvilad än jag är just nu.

14 kommentarer

 1. Vi har testvecka på arymn denna vecka och där är en av övningarna jägarvila. dock kör vi lite mer hardcore utan vägg som stöd 🙂

 2. Jag körde just ovannämda övning på ett armypass, alltså jägarvila utan stöd. 2:15 blev det, och den övningen lär jag inte vilja göra om på ett tag så jag får bidraga med den tiden tror jag 😉

 3. Imponerande av er att köra jägarvila utan vägg! Det låter riktigt jobbigt!

  Susanna, du leder just nu med 2:15 i jägarvilan utan vägg.

  Jag kommer köra min jägarvila med vägg. HUr gör ni andra?

 4. Hannas mamma laddar; kul att du är med! Ska bli kul att höra hur länge du lyckas stå!

  Hej på dig med, Suzan!

  Vad duktig du är Helena. Klart att du får vara med! Men jag planerar att slå dig ikväll. Får se om jag lyckas!!! Jag har inte provat att stå än…

 5. Jag var riktigt trött nu ikväll men jag tänkte att jag ville i alla fall prova att sätta mig i jägarvilan. Det blev inte så länge som jag hade hoppats. Jag lyckades stå i 2.30 minuter, vilket var mycket kortare tid än jag hade tänkt.

  Jag får ta nya tag imorgon!

 6. OJ! Jag klarade bara 40.4 sek i jägarvila. Det ska jag ändra på…kanske lite kort om tid till den 18:de men nu kan jag ju utmana mig själv att om en månad ska jag klara minst 2 min (!)

 7. Jag klarade 4 min 3 sekunder! Har utmanat mina egna bloggläsare i samma övning nu! Hoppas någon av dem slår min tid så jag bara MÅSTE slå den! 😉 Ha en bra dag!

 8. Härligt jobbat!
  Maja, riktigt bra jobbat med 4 minuter och 3 sekunder. Jag klarade “bara” 2 minuter och 40 sekunder i morse. Så jag får verkligen ligga i om jag ska klara din tid.

  Kul att du också har utmanat dina bloggläsare!

 9. Jag kan med ganska stor säkerhet säga att jag inte skulle klarat lika länge om jag tränat spinning/skivstång/löpning dagen eller två dagar innan. Jag har haft ofrivillig (småförkyld) vila i en vecka och benen är pigga!

 10. Testade nu ikväll men nope, det gick inte alls. Har en GRYM träningsvärk efter friidrotten igår och benen började darra direkt… Men jag hakar på nästa gång för det blir väl fler gånger sådana här utmaningar… 😉

Lämna en kommentar

Annons
Annons