Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Makrill i tomatsås på olika sätt

Jag älskar att äta makrill i tomatsås. Inte bara för att det är gott, men också för att det går galet snabbt att fixa till en måltid med makrill i konserv. Dessutom är det en väldigt nyttig fisk, som är fullproppad med de viktiga omega 3 fetterna.

Jag tycker att makrill fungerar att äta både på frukostmackan, till lunch och middag. Eller varför inte till mellanmål som den är. Här delar jag med mig av tre olika sätt som jag brukar äta makrill i tomatsås på. Jag har svårt att välja en favorit för alla är lika goda.

Makrill på knäckebröd med grönsaker, hemlagad hummus och keso (bilden nedan till vänster): Detta åt jag till lunch idag och det var super gott! Jag lade makrillen på en skiva grovt knäckebröd. Till det åt jag min hemlagade goda hummus, keso och massa grönt.

Makrill med ugnsrostade rotsaker och potatis samt körsbärstomater (bilden nedan till höger): Laga potatis, morot, palsternacka och gul lök med olja, salt och örter i ugnen tills de har rost

ats mjuka. Det är det enda du behöver laga till eftersom tomaterna och makrillen redan är klara. Perfekt till lunch!

Makrill med kokt ägg, keso, avokado och grönsaker (båda bilderna nedan): Det här äter jag på kvällen till middag ibland och det är så gott!

Ägg och makrill passar bra ihop, tycker jag, och det blir extra lyxigt med avokado till.

 

Gillar du makrill? Hur brukar du äta
din makrill? Kul om ni har andra tips på hur man kan njuta denna goda konservfisk!
Missa inte Fitness & Hälsa på Facebook – där kommer mycket matinspiration och hälsosamma recept upp. Följ mig gärna också på Instagram som @fitnessochhalsa – massor av inspiration med nyttig mat!

17 kommentarer

 1. Vi tycker lika om mycket men INTE i det här fallet. Jag älskar rökt makrill, men på burk – NEJ! Tyvärr måste jag säga, för det är ju som du skriver väldigt snabbtlagat & nyttigt..

  Ha en mysig fredag!

 2. Jag äter min på mackan (och någon gång en snabbsallad för fattiga med mackaroner, ärtor och makrill…), men det var inte därför jag tittade in.
  Jag vill tacka för inspirationen. Du och två bloggare till fick mig att ta mig i kragen och träna styrka hemma. Stenhårt. Inledde med att springa upp för alla trappor i mitt hus fyra gånger (sex våningar…)

 3. jag är ganska van vid att göra mellan 2-3pass om dagen och idga har jag inte gjort något, snacka om att det kryper i kroppen 😛

  Har du några tips på fettförbränning? Jag kör just nu morgonpromenader (så gott det går med tanke på halka och all snö) 5dagar i veckan 1timme. Sen är min “cardio” i form av dans, fuego, afro dans i 60min ett par gånger i veckan..

 4. Anna: Där ser man, det finns alltså något som vi inte tycker lika om. =) Ha en mysig fredag du med!

  Karin: Härligt att jag har kunnat inspirera dig till att träna styrka hemma! Visst kan man göra en hel del med bara kroppsvikten och på hemmaplan!

  Toves träningsblogg: Det låter som att du redan tränar väldigt mycket. Det tips jag skulle ge dig är att ta bort några av konditionspassen eller promenaderna och träna styrketräning istället. När man tränar styrka regelbundet ökar man på förbränningen. Så det är perfekt att kombinera konditions- och styrketräning!

 5. Riktigt god och bra mat tycker jag! Så himla smidigt att bara öppna burken 🙂 Jag äter ofta med keso, ägg och grönsaker. Ibland på grov macka också! Lite oväntat att något så enkelt kan vara så bra för kroppen, inte så vanligt 🙂 Älskar rökt makrill också, med stuvad spenat…

 6. Intressant blogg! Men detta med makrill på burk… Usch!! Åt det en gång för några månader sedan när jag hade ätit mig ur huset i slutet på månaden.. Jag gjorde iordning det med kreativt och öppet sinne, lite fullkornspasta, ärtor, makrill i tomatsås, creme fraiche, salt och peppar. Det var så äckligt att jag fick kväljningar och nästan grät medan jag åt. BLÄ!! Men, för någon som gillar eländet är det nog inget fel på receptet jag gjorde, min kompis gillade det iaf.

 7. Det är stor skillnad i smak mellan olika makrill i tomatsås. Undvik Eldorados, Köp Coops istället, lite dyrare men mycket godare.
  Prova att ha den på en macka med lite riven ost och hackat lök på.,, 8 minuter i 250 C ugn tills osten smälter och blir lite brun.

 8. Hej. jag har läst nästan allt ni skrev, och det lät intressant.
  jag själv äter makrill för att det är nyttigt.
  MVH seif malmö

Lämna en kommentar

Annons
Annons