Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Citron- och ingefärskyckling med kikärtor, rotfrukter och grönsaker

Idag lagade vi en riktigt god lunch med kyckling kryddad med citron, ingefära och vitlök och ugnsstekt tillsammans med rotfrukter, grönsaker och kikärtor. Till det åt vi hemlagat potatismos och haricot verts. Denna maträtt var både mycket god och enkel att göra. Den skötte sig själv i ugnen, så medan vi väntade på att maten skulle bli klar kunde vi göra annat (som att sova/vila). Här kommer receptet.

Citron- och ingefärskyckling med kikärtor, rotfrukter och grönsaker
4-5 portioner

1 hel färsk kyckling á 1,2-1,5 kg
4 morötter
1 palsternacka
2-3 gula eller röda lökar
5-6 vitlöksklyftor
1 burk färdigkokade kikärtor
1 citron
en bit färsk ingefära
rosmarin
2 msk olivolja
salt
peppar

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skala morötterna, palsternackan, löken och vitlöken. Skär rotfrukterna i stavar och löken i båtar. Lägg rotfrukterna, löken och de hela vitlöksklyftorna runt kycklingen i formen. Skölj kikärtorna och fördela även dem i formen tillsammans med det andra.

Pressa citronen och riv ingefäran över kycklingen. Gnid in den med rosmarin, olja, salt och peppar. Ställ in den i ugnen. Ha gärna en köttermometer i kycklingen för att se när den är klar. Kycklingköttet ska vara 75 grader när den är klar. För oss tog ungefär 1 timma och 20 minuter.

Servera kycklingen med potatis, potatismos, ris eller som den är. Min man åt lingonsylt till, men jag tyckte att det var godare utan.

2 kommentarer

  1. Gott med helgrillad kyckling! Jag är så dålig på att laga det, fastän det inte ska va svårt. Kanske för att jag är lite äcklad av rått kött & en rå kyckling ser så “levande” ut. Men det blir ju så gott! Måste testa snart igen..

Lämna en kommentar

Annons
Annons