Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Jordnötskladdkaka – godaste påsktårtan?

Inspirerad av Karro bakade jag en jordnötskladdkaka häromdagen och smakade av den igår. Mums, godare påsktårta än den får man leta efter! Kladdkakor går ju snabbt att baka och det gjorde även denna. Det som skiljer denna åt den traditionella kladdkakan är att den även har ett överdrag av smält choklad och jordnötter. Med vispad grädde till blev detta hur gott som helst.

Jordnötskladdkaka

3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
3 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 rulle Center

Toppning:
200g mörk choklad
2 dl salta jordnötter

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker lätt. Häll i de torra ingredienserna. Blanda runt. Häll i det smälta smöret, rör ihop. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Tryck ned Center chokladbitarna i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.

Smält chokladen till toppningen över vattenbad, rör ned nötterna och bred blandningen över kakan. Låt svalna i kylen. Bäst smakar den om den får stå framme en stund innan servering, så den hinner kladda till sig.

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons