Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Min bekännelse

För ett tag sedan skrev Lofsan ett inlägg som jag tycker var väldigt slående. Det handlade om det faktum att vi träningsbloggare ofta lägger upp bilder och skriver om våra träningspass och nyttiga måltider, men mer sällan skriver om vad vi gör däremellan. För visst äter vi inte alltid nyttigt och visst händer det att vi hoppar över ett träningspass för att istället lata oss i soffan.

Här kommer min bekännelse, vad jag gör (eller inte gör), som det inte syns så mycket av här i bloggen:

 • Vid så gott som varje veckohandling får en påse lösgodis följa med hem. Fastän jag vet att dessa godisar innehåller tillsatser, mängder med socker och E-ämnen kan jag inte låta bli att äta upp påsen under helgen.
 • Jag älskar att baka och har frysen full med kanelbullar och kakor. När jag äter en bit kladdkaka eller äppelpaj tar jag alltid en stor bit och mumsar på den tillsammans med mycket vispgrädde eller vaniljsås.
 • Stretching är viktigt, men jag gör det så gott som aldrig
 • När jag köper en glass ute väljer jag nästan alltid den största struten.
 • Jag fullkomligt älskar rostat bröd med smör, ost och marmelad. Blir nog lite för många sådana på helgen…

Vad har du för bekännelse?

Smaskigt lösgodis
Hembakad äppelpaj – recept här
Alltid hembakade kanelbullar i frysen.
Som så många andra älskar jag Ben&Jerry’s glassar.
Tags : Onyttigheter

14 kommentarer

 1. Det låter sunt tycker jag. Och bra att du tar upp det här, för man får lätt en bild av att träningsbloggare bara äter smart mat.

  Jag är svag för ost och kan lätt stå och hyvla och hyvla och mumsa i mig. Och så tycker jag att glass är väldigt gott och mår egentligen bäst av att inte ha glass hemma… när jag vet att det finns i frysen kan jag ibland inte få någon ro.

  1. De flesta förstår nog att vi träningsbloggare inte bara äter bra mat (även om det nog finns några som aldrig äter annat än hälsosam mat). Men det känns bra med att vara tydlig med det som händer mellan alla nyttiga inlägg! 🙂

   Hyvla ost och äta var en spännande variant! 🙂

 2. Haha, livet är ju till för att njutas 🙂
  Jag har inga såna bekännelser. Mår verkligen illa och blir sjukt dålig i magen efter sånt. (Hade halsbränna och mådde illa precis hela dagen igår efter att ha ätit lite godis dagen innan. Funkar inte).
  Men jag går gärna i uppförsbackarna då jag springer.. Och älskar att sova på morgonen, vara uppe halva natten. Skulle sluta på mitt jobb, helst igår, om jag fick ett bra erbjudande någon annan stans. Dödar alla mina blommor för att jag inte orkar vattna dom. Finns så mycket annat kul att göra. Det är väl mina trista bekännelser 😉

 3. Jag tycker att det är jättebra när även sådant här kommer fram och därför lägger jag nästan mest ut matbilder på när jag fikar, äter godis etc. Just som en motvikt till allt sk ‘nyttigt’ (ett ord jag ju helst inte använder, men jag hittar inget bättre just nu) som hela tiden matas ut överallt. Sen äter jag ju såklart inte bara godis och fikar, men det förstår nog alla utan att jag behöver säga det 🙂

 4. Jag kan inte äta för mycket smågodis, max 3-4 bitar sedan får ajg ont i magen 🙁 Men delicatobollar som varvas med biskvier, det är min bekännelse!! Och …så hembakade fruktpajer och tårtor med massa vanilj sås (som du sett på facebook ;-)). Tycker även det är gott med en pizza ibland!

  Det var några ..;-)

 5. Jag skrev om mitt såkallade frikort under gårdagen, det vill säga att jag unnar mig ett glas vin eller två någon gång i bland. Dock var det direkt en som kommenterade och skrev att det inte var bra. Det är givetvis en självklarhet att det inte är bra i stora mängder och ofta, men jag upplever att så fort man skriver om något som inte är hälsosamt eller hör träningsvärkden till så får man kritik, därmed blev jag glad när jag läste detta inlägg. Givetvis ska man också skriva om det man gör som är mindre hälsosamt, alla har vi våra små bekännelser:)

  1. Tråkigt när andra kommer med kritik och åsikter om vad man bör eller inte bör äta och dricka. Det är ju upp till var och en att välja själv vad man stoppar i sin kropp!

   Bra att du drack och njöt av ditt vin, tycker jag!

 6. Oj Vad Roligt att läs detta inlägg, och så klart ALLA har vi våra bekännelser. Jag själv är så svag för Glass i “STORA lass”, cheesecake, salmiak, vin/skumpa och en massa ost! Så inte är det alltid nyttigt grejer som åker ner i våra magar, vi behöver variation och det man är sugen på skall man absolut njuta av ibland 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons