Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Sommarminnen

Det är som bekant viktigt att leva i nuet. Men det kan vara svårare än man tror. Och jag är av den åsikten att jag tror på vikten av att blicka tillbaka och se framåt också.

Själv är jag bra på att hålla kvar sköna minnen från tider som varit. Jag kan till exempel uppskatta minnena från en resa mer än jag uppskattade själva resan när vi gjorde den. Att bevara härliga minnen för att plocka fram dem när man behöver ger en skön känsla i hela kroppen. Det är också viktigt att använda sin historik på ett sätt att man lär sig av misstag och utvecklas av nya lärdomar. Men såklart är det inte bra att gräva ner sig i det förgångna.

Att blicka framåt genom att planera, sätta upp mål och delmål eller för att se fram emot något positivt som ska hända tror jag också är bra. Jag kan vara lite för bra på detta ibland att jag glömmer bort att leva i nuet. Men om man aldrig tänker framåt tror jag inte man utvecklas på samma sätt som man gör när man lägger tid på att se in i framtiden för att försöka forma den.

Att leva i nuet är dem stora utmaningen för många av oss. Jag måste ofta påminna mig själv om hur bra jag har det just nu. Att njuta av tiden som är just nu är en konst för mig. Detta märkte jag särskilt under min tid som mammaledig. Det var helt klart den bästa tiden i mitt liv (hittills) och jag njöt absolut av den. Men jag kunde inte låta bli att tänka mycket på hur det skulle bli sedan när jag skulle börja jobba. Hur skulle jag klara att vara ifrån Wilmer? Skulle jag längta ihjäl mig? Nu när jag har börjat jobba har jag insett att vardagen fungerar bra. Jag saknar honom visserligen mycket när jag jobbar, men jag får ju njuta av hans sällskap på kvällar och helger. Och jag kan känna att det var ganska onödigt av mig att tänka så mycket på den kommande jobbtiden när jag var mammaledig och borde ha fokuserat endast på det.

Det jag behöver jobba på med mig själv är att leva mer i nuet och njuta av det. Samtidigt vill jag fortfarande plocka fram härliga minnen från tidigare dagar och blicka framåt för att planera och sätta upp mål. En balans av allt helt enkelt. Just nu suger jag på sommarens härliga minnen en smula genom att lägga upp bilder från några av de härliga stunder jag har kvar i mitt minne. Känner att det kan behövas denna regniga septemberhelg. Samtidigt tänker jag njuta av stunden som är nu: Det är helg. Jag är ledig och spenderar hela helgen med lilla familjen. För dagen har vi ännu inga större planer utan vi tar den lite som den kommer. Det njuter jag av!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons