Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Tabatamorgon

Det var ett tag sedan jag körde ett helt träningspass bestående endast av olika övningar utförda i tabataintervaller. Så i morse var det dags för det, tyckte jag. Jag körde den klassiska varianten av tabataintervaller med intensiv träning i 20 sekunder, vila i 10 sekunder och detta i åtta omgångar per övning.

Jag varvade mellan konditionsövningar och styrkeövningar och fick på så sätt en bra variation på passet. Detta innebar också att jag fick uppleva en del pulstoppar, några svettdroppar och vissa muskler som fick jobba extra hårt. Bra start på veckan!

Dagens träning i tabataintervaller:

 • Mountain climbers
 • Upphopp
 • Armhävningar
 • Hopprep
 • Knäböj fast i nedre läget med hällyft (Aj, vad det kändes i vaderna!) 
 • Höga knän-hopp
 • Båten med sidorotationer
 • Jumping Jacks
 • Sneda plankor
 • Saxhopp
 • Rak planka – varierade mellan att ha ett ben i luften och armgång

Lämna en kommentar

Annons
Annons