Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Ljuva sommarminnen och tankar om nuet

Jag har jobbat två veckor nu och den långa, härliga semestern känns redan avlägsen. Nu är vi inne i rutinerna och ser istället till att utnyttja kvällar och helger till att vara utomhus så mycket som vädret tillåter. Det är fortfarande sommar i luften även om man har börjat märka av drag av höst också. Det är lite svalare och lite fräschare och friskare luft än vad det var då i juli när det var som varmast.

Just den här tiden när hösten är på ingång är mysig, tycker jag. Det är vackert ute och krispigheten i luften gör att man kan fylla lungorna och insupa allt det fina. När man har haft en bra sommar med ordentligt med ledighet, som jag, vill man starta igång hösten med en härlig nystartaranda och dra igång nya projekt. Härligt!
På samma sätt som jag njuter just nu, ser jag också fram emot när hösten blir alltmer tydlig. Älskar att springa bland sprakande höstlöv och att krypa upp i soffan med tända ljus medan mörkret tätnar utanför huset. Och samtidigt kan jag också se tillbaka på en sommar som verkligen var ljuv.
Det sägs att man ska leva i nuet och det är verkligen något jag strävar efter. Att till exempel lägga energi på att oroa sig inför framtiden eller att ångra sådant som inte går att få ogjort mår ingen bra av. Men att njuta av fina minnen eller se fram emot något spännande som kommer att hända kan väl ingen må dåligt av? Så medan jag nu tar helg och njuter av att snart få spendera den med nära och kära tänker jag samtidigt tillbaka på den härliga sommaren, som ju ännu inte är slut!

Att bo i en röd stuga ute på landet på Västkusten var verkligen mysigt. Och nyttigt. Vi var nämligen helt bortkopplade från internet och telefon i stugan. Skönt och välbehövligt ibland!

Vi besökte många fina platser där i Bohuslän: Smögen, Lysekil, Fjällbacka, Grebbestad med flera.

Så gjorde vi många mysiga utflykter från hemmaplan, som till Enköping, Skansen, Strängnäs, Mariefred, Nyköping, Vaxholm och Sigtuna. Och en sväng till England gjorde vi också.
Nu hoppas jag att vädret tillåter lite bad i helgen. Vi gjorde några badutflykter i somras, men det skulle sitta fint med några till!
Hur gör du; är du bra på att leva i nuet?

Uppdatering lördag morgon: Det är mulet ute och regnet hänger i luften. Tyvärr blir det inget bad idag och jag vet en som är lite besviken för det. Han tog nämligen av sig blöjan själv direkt efter att vi hade gått upp i morse och hämtade sina badbyxor ur byrån… Istället tar vi snart på oss regnkläder och ger oss ut på cykeltur. Så kanske vi kan bada inomhus senare idag istället!

2 kommentarer

  1. Hej!

    Jag har blivit duktigare ju äldre jag blivit med det här att leva i nuet. Jag tyckte det var svårare när jag bodde i Sverige dock för jag tycker man planerar för framtiden mer där. Här i Spanien är det helt annorlunda. Vi är ju bortskämda med vackert väder större delen av året så man kan vara ute och njuta betydligt mer. Här har man en annan kultur där man umgås mycket mer med nära och kära än i Sverige och man går mycket ut och äter tillsammans.

    Vilka fina bilder ni tagit, det är ju underbart i Sverige också!! Helt fantastiskt! 🙂

    1. Tycker mig också ha märkt att människor i länder söderut är bättre på att leva nuet. Och det har säkert en del med det varm vädret året om att göra. Jag bor å andra sidan hellre i Sverige eftersom jag tycker att det här med årstider är charmigt. Varje årstid är fin på något sätt!

      Kanske har det här med att kunna leva i nuet också lite ned åldern att göra, som du är inne på

Lämna en kommentar

Annons
Annons