Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Funderingar på en tågstation

Vissa jobbdagar är mer hektiska än andra och idag har det varit en sådan dag. Tack vare min härliga träningsinjektion i morse och en energigivande lunch med syster och kompis (på Pong med en god laxsallad) är jag ändå inte så trött och slut som jag hade kunnat vara annars. Just träning, frisk luft, kost och social samvaro med människor man tycker om har som bekant en positiv effekt på hälsan och välmåendet.

Dagens goda lunch på Pong

När jag nu står på pendeltågsstationen, beredd att åka hem, funderar jag på hur tacksam jag är över att jag har möjlighet att träna, att träffa vänner över en lunch, att ha en familj som jag älskar och att ha ett jobb som jag gillar, även om det är just jobbet som kan ta över för mycket ibland. Men jag har blivit mycket bättre på det med åren och sedan jag fick barn: Jag har totalfokus på jobb när jag jobbar och presterar bra där och då, men när jag är hemma hos familjen, tränar, träffar vänner eller gör någonting annat kopplar jag bort jobbet helt. För mig är det helt avgörande för att kunna göra ett bra jobb och må bra som människa!

Så medan jag åker tåget hem och cyklar sista biten hem till vårt hus njuter jag av den varma kvällssolen, av nuet och av att snart få vara hemma hos min familj.
Imorgon väntar en ny dag på jobbet med mycket att göra. Men det är då och inte nu. Så jag väljer att ta alla jobbtankar tills imorgon istället.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons