Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Leksands knäckepizza

Kanske har du testat att göra egen pizza med tortillabröd? Vi gör det ganska ofta och tycker att det är super gott. Idag testade jag en annan typ av pizzabotten istället; i form av en stor knäckebrödskiva. Leksands har just nu en kampanj där de tipsar om att man kan göra Leksands Knäckepizza med deras egna knäckebröd som botten.

Så jag plockade fram en stor skiva ur paketet och lät den utgöra basen i dagens pizza. Mitt recept var till viss del inspirerat av det som Leksands tipsar om i videon.

Knäckepizza

en skiva Leksands knäcke, normalgräddat
2-3 msk tomatpuré
olivolja
en vitlöksklyfta
peppar
ca 200 gram skinka
en bit hårdost, gärna Prästost eller annan lagrad ost
eventuellt mozarella eller fetaost
torkad oregano
chilipulver

Blanda tomatpuré, olivolja, en pressad vitlöksklyfta och peppar i en liten skål. Lägg knäckeskivan på en plåt med bakplåtspapper. Bred tomatröran på knäckebrödet. Skär skinkan i bitar, riv osten med rivjärn. Om du har mozarella eller fetaost; skär de i mindre bitar. Toppa pizzan med ingredienserna. Krydda med oregano och chili.

In i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Skär pizzan i bitar. Servera med sallad. Pizzabotten är fortfarande hård så den är enklast att äta med handen, som en smörgås.

Jag gjorde halva vår pizza med fetaost och halva utan. Andra ingredienser som hade varit gott att ha på pizzan: champinjoner, kalkon, oliver, rödlök, kronärtskocka och färska tomater.

Just nu kan du tävla med Leksands: grädda din egen Leksandspizza och du har chansen att vinna en smakresa till Italien. Det är den som lyckas göra en pizza med det bästa i kriterierna smakfullhet, kreativitet och bästa namn. Läs mer om vad du behöver göra för att tävla här.

Läs om lanseringen av Leksands Knäckepizza i butik.

Vet inte om denna sort är god att göra pizza av, men det är däremot min favorit smakmässigt när det kommer till knäckebröd: Bagarens Bästa Linfrö från Leksands.

6 kommentarer

 1. Ser jättegott ut! Jag har aldrig tänkt på att man kan använda knäckebröd som botten. Måste ju definitivt vara ett nyttigare alternativ 🙂
  Jag jobbar inom industrin, vi har rullande schema, så var tredje månad jobbar jag natt. Tänkte fråga om du har något tips på lättare mat som jag kan äta på natten. Jag brukar ta med ett par frukter och en macka. Känner egentligen att jag skulle behöva ha något annat än den där smörgåsen. Vill ju ändå ha något som är lite lättare men som ändå gör att jag inte behöver känna mig hungrig. Sen brukar jag äta havregrynsgröt som frukost på morgonen innan jag går och lägger mig.

  Ha det bra!
  Hälsningar Anna-Lena (Din kompis har fint namn) 🙂

  1. Visst är det smart! Och gott!
   Jag skulle tipsa om att byta ut smörgåsen mot något mer proteinrikt. Kanske några kokta ägg eller en portion kvarg med färska bär, till exempel. Frukt är bra att du har med dig. Kroppen går på lågvarv då på natten samtidigt som du behöver få i dig någonting. Men om du satsar på protein från ägg, mejeriprodukter, kyckling, kött eller fisk samt frukt och grönt så borde du både bli mätt och få i dig bra saker
   Havregrynsgröt sedan på morgonen är super!

 2. Tack så mycket för Dina tips! Jag gillar ägg, så det ska jag börja ta med mig. Bra idé också, det där med färska bär 🙂
  En hälsosam söndag för mig är långfrukost tillsammans med min särbo. Vi tog också en promenad på morgonen/förmiddagen. Åt en lunch som bestod av lax (vi tycker båda om fisk), broccoli, kokt potatis och en kall sås gjord på matlagningsyoghurt, citron och lite honung. Slappade lite i soffan på eftermiddagen med en bok och en kopp te.
  Varje söndag kväll går jag till badhuset och simmar, ca 1 timme, och efter det är jag med på vattengympa.
  Så kan en hälsosam söndag se ut för mig 🙂
  Jag uppskattar jättemycket att Du tog Dig tid att ge mig lite tips på “nattmat”. Tack!
  Ha det bra
  Anna-Lena

Lämna en kommentar

Annons
Annons