Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Kycklingcannelloni

Nu som gravid är jag sugen på pasta nästan jämnt. När jag ska laga mat eller äta så kan jag bara komma på rätter med spagetti, makaroner eller lasagne. Jag försöker att variera med annan slags mat, men helt klart är det så att jag för tillfället äter mycket mer pasta än jag brukar.

Idag ville jag testa att laga något nytt, även om det var med pasta. Cannelloni var jag sugen på och jag googlade fram ett recept på kycklingcannelloni. Gjorde om och anpassade det lite efter vad vi hade hemma och fick till ett gäng riktigt goda cannellonis. Här kommer mitt recept.

Kycklingcannelloni
ca 6 portioner

en grillad kyckling eller 500 gram salladskyckling, tärnad i bitar
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
4-5 champinjoner
100 gram bladspenat
2 dl créme fraiche
1 dl riven ost
peppar
timjan

färska lasagneplattor

2 msk mjöl
2 msk smör
5 dl mjölk
2 dl riven ost

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i mindre bitar. Fräs detta i en stekpanna i olja eller smör. Tillsätt kycklingen i bitar efter några minuter och låt fräsa med. I med grovt hackad bladspenat, créme fraiche, riven ost och kryddor. Rör om och låt stå och puttra en stund.

Ta av från plattan och klicka i kycklingröran i lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. I receptet jag följde stod det att det skulle bli åtta rullar, men jag fick till dubbelt så många. Vet inte om det berodde på att jag hade mer kycklingröra eller att mina lasagneplattor var i mindre storlek, men så var det i alla fall.

Smält smöret tillsammans med mjölet i en kastrull medan du rör om. Tillsätt mjölken och låt koka upp under omrörning. Ha i lite av den rivna osten och smaka av med peppar. Strö resten av den rivna osten på pastarullarna och häll på ostsåsen. Ställ in i ugnen i 200 grader och ca 25 minuter.

Efter 25 minuter var de så där lagom gratinerade och det bubblade härligt i ostsåsen. Jag lät dem svalna lite och serverade sedan med en god sallad.

Kanske inte de vackraste cannellonis jag har skådat, men väldigt goda. Nästa gång kanske jag testar med spenat, kalkon och ricotta. Det tror jag blir en god smakkombination!

Lämna en kommentar

Annons
Annons