Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träning med boll

Många av oss har en pilatesboll där hemma. Men hur många använder den regelbundet att träna med? Jag är själv ganska dålig på det. Men jag ska bli bättre. För det går faktiskt att göra ganska mycket med denna boll.

När jag tränade på hotellgymmet senast gjorde jag ganska många övningar med bollen. Och fler än så går att göra.

Jag hämtade inspiration från den här tavlan och från mitt eget huvud och kunde på så sätt få in en del bollövningar i träningsprogrammet.

Vissa av de övningar som man kan göra med bollen har jag svårt för att göra nu eftersom jag är gravid. Det handlar framför allt om övningar som tränar de raka bålmusklerna och där man behöver ligga med magen på bollen. Men annars fungerar det mesta även för mig.

En av övningarna som jag gjorde var knäböj med bollen bakom ryggen och pressad mot väggen. Stå ungefär axelbrett med fötterna och försök att gå så djupt ner i knäböjen som möjligt utan att tappa kontakten med bollen bakom dig. Bränner skönt i rumpa och lår!

En annan benövning är denna där man ligger på rygg och har bollen mellan fötterna. Jobba genom att lyfta benen upp mot taket och sedan sakta tillbaka ner mot golvet igen. Tänk på att koppla på coremusklerna hela tiden.

Ytterligare än övning för ben och rumpa där man har ena foten och smalbenet på bollen och pressar upp det andra benet upp mot taket. En bra övning också för balansen och core-musklerna!

Andra övningar som jag gjorde med bollen:

  • Armhävningar med benen/fötterna på bollen
  • Armpress med bollen mellan armarna, som du har rakt framför kroppen och pressar inåt kroppen och tillbaka igen

Andra övningar som fungerar att göra med bollen:

  • Crunches på bollen
  • Ryggresningar på bollen
  • Benrotation med bollen, liggande på rygg och med benen på bollen
  • Bollen fungerar även för att sitta på när man gör andra ösningar som till exempel hantelpressar eller hantellyft.

Visst kan man göra ganska mycket med den?!!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons