Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Att piska sig lite

Ibland behöver man använda lite av en piska för att komma igång, komma upp, fatta beslut, ta sig till gymmet eller få saker gjorda. Latmasken i oss vill gärna tränga sig före och få oss att välja den enkla eller lata vägen. Jag är säker på att detta gäller oss alla, mer eller mindre, och i alla möjliga olika situationer.

Att plocka fram dammsugaren när man egentligen är trött och helst skulle ligga i soffan en stund är inte helt spännande. Eller att behöva gå upp mer än en timme tidigare än man behöver för hinna med ett träningspass innan jobbet är heller inte alltid super kul. Men när man gör det i alla fall; städar huset eller tar sig upp till det där träningspasset, mår man ju så mycket bättre. Vi har mängder med val att göra varje dag, hela tiden. Ibland är det klokast att låta latmasken vinna i beslutet. Men ofta kan vi behöva en liten piska för att komma igång, komma iväg eller göra något vi borde.
Jag lyckades piska igång mig i morse. Kom upp tidigt och tog mig till gymmet. Idag var det ganska enkelt eftersom jag vet att jag får sova längre i helgen. Och att starta dagen med träning är nästan alltid värt att behöva gå upp tidigt.

Blev ett pass för överkroppen med fokus på baksidan. Gillar min softa outfit som jag hade idag i gymmet med hängiga byxor från NIKE och en stor, säckig T-shirt från Fitnessguru. I den kommer jag kunna träna hela graviditeten!

Kör vidare med ett soft och mysigt tema i kläderna även på jobbet idag. Skönt med en varm kofta över klänningen och idag behöver jag inte vara så propert klädd då jag inte har några fysiska kundmöten. Jag har dock inte dessa stövlar på mig idag på kontoret utan har vid det här laget bytt om till pumps.

Dagens träning:
Samtliga övningar i set om tre

  • Superset: hantellyft utåt sidorna + armrotation för rotatorkuffen
  • Superset: hantellyft uppåt/framåt med raka armar + drag upp mot bröst med hantlar
  • Latsdrag
  • Sittande rodd
  • Tricepsdrag i kabelmaskin
  • Superset: bröstpress + drag bakåt för baksida axlar i kabelmaskin
  • Armhävningar

Lämna en kommentar

Annons
Annons