Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

PT-träning med Vint


Det var länge sedan sist som jag tränade med PT, men i morse var det dags att göra det igen. Så inspirerande och så roligt! För det är ju faktiskt så att oavsett hur ofta man tränar eller hur kunnig man är inom träning så får man nya idéer och ny inspiration av att träna med en PT. För mig blir det lätt så att jag hittar ett visst antal övningar, som jag kör om och om igen även om jag försöker variera mig. Efter morgonens PT-timme har jag nu ett gäng “nya” övningar att använda mig av.

PT’n Marie Orlander, som jag tränade med, är van vid att träna gravida och det märktes. Hon hade bra koll på vilka övningar som gravida inte bör göra och vilka som passar extra bra. Det kändes tryggt! Hennes koncept handlar mycket om att träna igenom hela kroppen, väva in balansmoment i övningarna och jobba mycket med fria vikter och redskap som gummiband, bollar och TRX. Precis den typen av träningstänk som jag gillar!

Fokus på mitt pass idag var mycket på baksidan, dvs rygg, baksida axlar och även core. Bra muskler att fokusera på som gravid. Redan nu på kvällen känner jag hur träningsvärken har börjat komma smygande. 
Trots sin vana vid att träna gravida hade Marie inte tränat någon så långt gången som jag är och hon var noga med att kolla med mig att det kändes bra. Och det gjorde det. Bara vid ett tillfälle fick jag lite yrsel och behövde sätta mig ner.

Vi höll till i gymmet på Elite Plaza Hotel på Sturegatan där Marie brukar träna sina kunder. Ett ganska litet gym utan maskiner. Men med alla andra redskap som finns och den egna kroppsvikten så behöver man faktiskt inte ha maskiner alls. Jag känner mig därmed trygg med att jag kommer kunna träna på bra under min mammaledighet trots att jag då inte kommer ha nära till ett gym. Med gummiband, matta, hantlar och pilatesboll kommer man långt.

Bild från Vint

Varför blev det att jag tränade med just Marie? Jo, jag fick möjligheten att träna med henne via Vint, en relativt ny tjänst som erbjuder en mängd olika träningsaktiviteter på ett smart sätt. I deras app kan man söka fram det man är sugen att träna på och sedan anmäla sig. Det går att välja på träningsformer som yoga på vattnet, orientering, tennis, thaiboxning och mycket mer. Känns som att det finns något för alla där helt enkelt.

Efter en skön dusch promenerade jag genom Humlegården och njöt av allt vackert där innan jag tog tunnelbanan till jobbet. Sedan har dagen fortsatt med andra roliga aktiviteter, som en lunch med fina vännen Linda och sedan boule med middag efter jobbet med mina kollegor. 

En perfekt dag på många sätt. Men nu ser jag fram emot att få komma hem och sova.

I samarbete med Vint

Lämna en kommentar

Annons
Annons