Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Dagens skörd

Jag tycker verkligen om vår stora trädgård och alla blommor, buskar och träd i den. Lite extra tycker jag om vår odlingshörna där vi odlar grönsaker, bär och rotfrukter. Idag skördade vi lite av det som finns att plocka av där. En lagom ansträngande sysselsättning för mig.

Tomaterna och sockerärtorna är inte klara ännu. Det finns annat vi väntar på också, som morötterna, spenaten och rödbetorna. Men örter har vi mycket av…

… och mangold plockade vi av för första gången idag. den hade vi i en sallad till dagens pyttipannalunch med stekt ägg.

Vi plockade också av de mogna jordgubbar och smultron vi kunde hitta. Wilmer har sitt egna land och han går dit varje dag och äter av de röda bären. Bra mellanmål!

Tillsammans med rabarber, som jag också plockade idag, och hallon från frysen svängde jag ihop en smulpaj av de röda bären (den blev lite bränd dock…). Receptet var ett hederligt sådant med socker och vitt mjöl. Blir godast så, tycker jag. Men om du vill göra en nyttigare variant på smulpaj kan du följa det här receptet istället, men ta bär och rabarber istället för äpplen.

Blev en god och trevlig dagens skörd!

Lämna en kommentar

Annons
Annons