Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Blåbärskaka

blåbärskaka text

Det finns ju en hel del som man kan göra av blåbär, men något som jag inte hade testat innan var att baka frukostkakor på blåbär. Jag fick inspirationen av morgonens blåbärskaka av Josefin och fick till ett gäng mjuka frukostkakor som smakade sött av banan och gott av blåbär.

blåbärskaka (1)

Receptet är enkelt och går relativt snabbt att svänga ihop så om du inte vaknar upp och är vrålhungrig direkt kan du göra dessa innan det är dags för frukost. Jaga kan tänka mig att de smakar bäst när de är färska.

Frukostkaka med blåbär

6 stycken små

  • en banan
  • 1 dl fibehavregryn
  • 3 msk mandelmjöl
  • 1 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • en näve blåbär
  • kokosflingor eller kokosflakes

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop allt utom blåbären och kokosen till en jämn smet. Jag använde en vanlig mixer, men det går också bra att ta stavmixer eller mosa ordentligt med en gaffel. Vänd ner blåbären och blanda ihop utan att de går sönder alltför mycket.

blåbärskaka (2)

Smörj en form eller flera små formar med smör eller kokosolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen. För Josefin tog det 15 minuter, för mig tog det 20. Kolla och känn efter så att den eller de har blivit fast/-a innan du tar ut den/dem.

blåbärskaka (4)

Låt dem svalna något och njut dem sedan till frukost. Servera dem som de är eller bred färskost på dem. Vist låter det gott?!!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons