Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Äppelkompott

äpplekompott (3)

När jag kom hem efter att ha tränat mammor nere vid sjön tidigare idag var jag rejält hungrig. Snabbt fixade jag till det som för tillfället är mitt favorit mellanmål: Äppelkompott med goda tillbehör. Jag är lite sådan, när jag hittar något som jag tycker är riktigt gott så äter jag det väldigt ofta. Så just nu äter jag denna äppelkompott i stort sett varje dag; till mellanmål, kvällsmål eller fika.

äpplekompott (4)

Den är enkel att göra och vill man inte ha kvarg och jordnötssmör till, som jag oftast har som tillbehör, går det att variera med annat. Testa med keso, turkisk yoghurt, annan typ av nötsmör eller toppa en smoothie med det. Jag strör gärna också lite frön över, som idag när jag hade solrosfrön på kompotten. Här kommer receptet på min äppelkompott, som jag snabbt gör i micron.

äpplekompott (6)

Äppelkompott

en portion

  • 1 stort eller 2 små äpplen
  • kanel och kardemumma (mycket!)

Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och pudra över så mycket kanel och kardemumma som du vill ha. Jag älskar dessa kryddor så jag tar mycket av dem. Kör på full effekt i micron i två minuter. Ta ut och låt svalna något.

Servera äppelkompotten på tallrik med goda tillbehör.

mjuk kvarg valio (1)

Kvargen jag åt till äppelkompotten idag är en ny sorts kvarg från Valio. Den är mjukare och lenare än den vanliga kvargen, som av vissa kan upplevas som sträv. Denna mjuka kvarg är allt annat än sträv. Måste säga att den är min favorit kvarg just nu; len, mild, god och som alltid med kvarg är den proteinrik.

Mjuk Kvarg innehåller endast 0,3% fett och hela 10% protein. Den här kvargen är god att äta som den är, men ännu godare tillsammans med äppelkompott, i en smoothie eller tillsammans med yoghurt, bär/frukt och granola. Jag har fått hem att testa några burkar av denna nya kvarg. Och om du vill har du chans att testa den också. Du kan till och med vinna en hel årsförbrukning av den om du är med och tävlar.

mjuk kvarg valio (4)

Det är Valio som just nu ger chansen att vinna hela 208 burkar av denna mjuka kvarg (en årsförbrukning beräknas vara fyra burkar i veckan).

Tävla om en årsförbrukning av Valio Eila® laktosfri Mjuk kvarg:

  • Delta i tävlingen genom att maila ditt bästa recept med tillhörande bild på en smoothie, proteinshake eller ett mellanmål som innehåller den nya kvargen till adressen [email protected].
  • Tävlingen pågår fram till den 16:e oktober och det vinnande receptet presenteras den 20:e oktober på Valio.se och Facebook. Tävlingsjuryn består av representanter från Valio.
  • Tävlingsvillkor: Som tävlande ansvarar du för att du har användarrätt till bilden. Du ansvarar vidare för att bilden och receptet inte innehåller copyrightskyddat material eller i övrigt bryter mot lagar och regler. Valio förbehåller sig här rätten till att använda alla inskickade bidrag för vidare kommunikation och marknadsföring från oss. Du som fotograf efterger härmed din upphovsrätt till bilden när du skickar in ditt bidrag till tävlingen. Valio förbehåller sig rätten att publicera vinnarens namn och postort. I händelse av fel, missförstånd eller oenighet kring utsedda vinnare så är beslut från ansvariga för tävlingen slutgiltigt. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att utesluta deltagare och dennes samtliga tävlingsbidrag som bryter mot dessa tävlingsvillkor. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att skicka in ditt bidrag har du accepterat dessa villkor.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons