Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Smart träning

Smart träning (2)

Den här dagen har inte blivit alls så som jag hade planerat den. Storebror var nämligen sjuk i morse när han vaknade och jag insåg genast att han skulle behöva vara hemma från förskolan. Jag fick avboka föräldragruppsmötet på BVC, ställa in besöket jag skulle ha gjort hos min mamma och inse att det inte skulle bli något uteträningspass som jag hade planerat.

Förmiddagen spenderades mest i soffan med en trött kille och en sovande bebis. Wilmer kunde dock inte komma till ro och sova varken i soffan eller sängen fastän han så väl behövde få lite sömn, sjuk som han är. Jag bestämde mig då för att dra ut med barnen i barnvagnen istället. Båda är riktiga barnvagnssovare och ofta är det den enda platsen de kan somna på. Ja, bebis somnar i och för sig än så länge på alla möjliga platser, men hon sover alltid längre och djupare när hon sover i vagnen. Så på med massor av lager med kläder och ut i höstrusket!

Smart träning (1)

Jag kunde inte ha gjort ett bättre val. Båda somnade så gott som direkt efter att vi hade kommit ut. Även när man är sjuk, och kanske särskilt då, är det ju bra med frisk luft. Och det var välbehövligt för mig också kan jag säga! Jag fick röra på mig och jag fick den välbehövliga egentiden, som jag tror alla föräldrar känner ett behov av mer eller mindre.

När vi kom hem igen parkerade jag vagnen i hallen och barnen fortsatte att sova. I hela tre timmar sov de båda! Under den tiden hann jag med den timmes långa promenaden, ett träningspass med Casall T.O.D. (gillar verkligen att träna med den!), dusch, lunch och nästan ett helt blogginlägg. Nu hoppas jag att sömnen har jagat bort sjukdomen så att Wilmer är pigg och kry snart igen.

Smart träning text

Idag har jag tränat det som jag kallar smart träning; när man får in träningen i vardagen utan att behöva göra avkall på något annat. När barnen sov kunde jag passa på att träna och när de sedan vaknade hade jag fått utlopp för mitt träningssbehov och kunde ge dem full fokus.

Smart träning för mig:

  • Träning som du gör medan du är på väg någonstans, som min promenad idag när jag samtidigt fick barnen att somna och gick till affären för att hämta ut paket.
  • Träning som du kan göra hemma (om du är låst till hemmet).
  • Träning som går snabbt och är effektiv, som Casall T.O.D.: effektiv träning, som du kör i en 15, 30 eller 45 minuter och kan göra vart du än befinner dig. Skönt också att inte behöva tänka utan att få passet “serverat” med övningar som tränar det du är ute efter att träna. Att träningspasset går snabbt är viktigt de dagar när man har mycket annat att göra och inte skulle ha fått till någon träning annars. 15 minuter har alla tid med (så gott som) alla dagar!
  • Träning som är rolig och som du längtar efter att få göra.
  • Träning som involverar barnen. Om barnen är vakna och friska är det smart att träna tillsammans. Annars är det bättre att passa på när du inte har barnen eller när de sover.
  • Träning som sker utomhus eftersom du samtidigt får frisk luft.

Vad är smart träning för dig?

Lämna en kommentar

Annons
Annons