Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ägg är gott!

Äter du ägg till frukosten idag? Det passar i sådant fall bra för idag firas Äggets Dag i hela världen. Det tycker jag är bra som kontrast till Semlans, Kanelbullens och Våfflans Dag.

Själv älskar jag ägg i alla former och det är jag inte ensam om. Faktum är att vi svenskar äter 222 per person och år. Men jag är övertygad om att jag äter långt fler än så. Brukar i snitt bli minst två om dagen.

Påsk (1)

Till frukost äter jag alltid ett eller två kokta ägg, på smörgåsen, till gröten eller yoghurten/keson. Stekta ägg är gott som tillbehör till mat. Kokta ägg är standard att äta till fiskrätter. Omelett går att äta varje dag. Och pannkakor, helt bananpannkakor, äter jag gärna. Och kokta ägg är ju perfekt att ha med sig som mellanmål i väskan. Då har man alltid något gott och mättande med sig!

lax (1)

Ägg är nog bland det bästa jag vet i matväg. Så jag firar gärna Äggets Dag idag!

Några fler äggfakta:

  • 97 procent av alla svenskar äter ägg.
  • 70 procent av alla svenskar äter ett eller fler ägg i veckan.
  • Det tar cirka 25 timmar för hönan att bilda ett ägg.

Fakta från svenskaagg.se

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons