Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Första löprundan

Första löparrundan (2)

Det var en alldeles speciell känsla och en väldigt härlig sådan när jag idag gav mig ut på min första löptur sedan förlossningen. Sprang ju inte under min graviditet så det är nu nästan ett år sedan jag senast sprang. Hade ingen aning om hur länge jag skulle orka springa, men trodde nog att jag skulle klara runt två, tre kilometer i alla fall.

Jag har testat att springa några meter innan och det har känts bra så jag kände mig idag redo för en längre runda. Stack iväg och det kändes bra från start så jag beslöt mig ganska snabbt för att springa en runda på fem kilometer.

Jag minns hur härligt det kändes sist, när jag sprang för första gången efter graviditeten med Wilmer. Och så härligt var det nu med! Löpning ger ju en härlig känsla bara det och när det dessutom är nästan ett år sedan man senast fick göra det så förstärker det ju känslan ganska så mycket. Efter graviditeten med Wilmers började jag springa väldigt tidigt, bara drygt en månad efter. Och jag sprang en mil redan första rundan. Den här gången har jag väntat längre och jag sprang inte så långt som en mil idag. Men så har jag också behövt en längre återhämtning denna gång.

Första löparrundan (3)

Underbart att jag är igång med löpningen igen! Och skönt att jag inte tog ut mig extremt denna gång. Då kommer jag nog orka lite längre nästa gång.

Dagens löpning:

 • Distans: 5,01 kilometer
 • Tid: 27:48 minuter
 • Tempo: 5:33 minuter/kilometer

Första löparrundan (4)

Idag har varit en sådan där underbart höstdag. Det var visserligen mulet i förmiddags när jag sprang. Men hela eftermiddagen har varit väldigt solig och väldigt mycket varmare än det brukar vara i oktober. Vi hängde då mest i trädgården och njöt.

5 kommentarer

 1. Vad härligt för dig att du är igång med löpningen igen!
  Jag kan säg att jag saknar löpningen oerhört mycket, men idag kan jag inte springa alls och det är något jag accepterat. Men man saknar det inte mindre för det.
  Ha en fin lördag

  Kramar
  Lene

Lämna en kommentar

Annons
Annons