Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Ingen utmaning – bara kul!

Burpees text

För ett par dagar sedan utmanade Milla oss att göra 40 burpees medan barnen leker. Hon gjorde själv 40 sådana i lekparken och fick på så sätt in lite träning istället för att bara sitta och titta på barnens lek. Jag håller med henne helt och fullt om att det faktiskt går att smyga in träning i vardagen även om det på pappret ser ut som att man inte hinner träna. Vill man så går det!

Jag hade Millas utmaning i åtanke i morse när jag drog på mig träningskläderna istället för vanliga kläder. Denna dag skulle spenderas hemmavid mestadels och ensam med båda barnen visste jag att jag inte skulle ha tid att träna så mycket. Men jag skulle ju kunna få till några burpees i trädgården när vi ändå var ute och lekte där.

Burpees (6)Burpees (3)Burpees (4)

Vid fyra tillfällen gjorde jag tio burpees på altanen och vips hade jag fått till lite träning. Om man är nyförlöst, skadad eller av annan anledning inte bör göra burpees går det ju såklart att göra någon annan övning istället, som knäböj, ryggresningar eller armhävningar. Och inte behöver det vara 40 stycken heller. Det ska vara så många att du blir trött av det. Gör träningsövningen där du är; hemma, i lekparken, på trädgården, i skogen eller på väg någonstans.

För mig var 40 burpees inte någon riktig utmaning. Men det gav mig lite trötta muskler och en varmare kropp. Att jag hade träningskläder på mig var sedan bara en fördel när jag lite senare tog en promenad med vagnen för att hämta ut ett paket. Då kunde jag gå de fem kilometerna i lite raskare tempo. Det här med att smyga in lite träning i vardagsbestyren är bra grejer!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons