Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pulled pork med coleslaw

pulled pork och coleslaw (1)

Jag har smakat på pulled pork en gång tidigare. Det var på en buffé och jag blev inte direkt överförtjust, men gissar att det hade att göra med att det fanns så mycket annat gott på den buffén samt att den var lite märkligt kryddad. Eftersom alla andra verkar galna i pulled pork, chicken och beef bestämde vi oss för att testa att laga pulled pork hemma. Igår gjorde jag mitt första långkok av denna maträtt.

Pulled pork och cold slaw (5)

Det recept jag följde (med lite modifikationer) var ett med pulled pork smaksatt med äpple, kanel och paprika. Passande så här på hösten, tänkte jag. Tillbehör till detta skulle vara coleslaw och ciabattabröd. Vi åt den med coleslaw och pitabröd och idag till lunch åt jag den med bara coleslaw. Gott var det, men det var inte den smaksensation som vi hade tänkt oss, baserat på hur populär denna rätt har blivit. Men så är inte fläsk favoritköttet heller. Kanske att det är godare med pulled beef eller pulled chicken?

Pulled pork och cold slaw (7)

Det var dock en god smakkombination med äpple och kanel och det passade bra att laga rätten i vår Crock-Pot eftersom den skulle tillagas länge. Vi kommer säkert laga detta igen och om du är förtjust i just pulled pork tycker jag att du ska testa den här varianten.

Pulled Pork

ca 8 portioner

 • ca 1200 gram fläskkarré
 • 2-3 msk honung
 • 2-3 tsk kanel
 • 1 tsk paprikapulver
 • svartpeppar
 • 5-6 dl äpplejuice
 • en buljongtärning

Sätt ugnen på grilläge och högsta temperatur. Putsa fläskkarrén och gnid in den i honung och kryddorna. Lägg den i en ugnsfast form och ställ in i ugnen. Ha den under bevakning under ca 10 minuter och ta ut den när honungen börjar bli bränd. Om du har en Crock-Pot eller liknande slow cooker lägger du ner köttet i den. Annars justerar du ugnen till vanligt läge och 175 grader och låter köttet ligga i en ugnssäker form/kastrull med lock. Häll på juicen och smula ner buljongtärningen.

Låt sedan köttet tillagas i ca tre timmar. När det är klart ska det gå att dra sönder det till trådar med två gafflar.

Pulled pork och cold slaw (2)

Vi åt som sagt vår pulled pork med coleslaw och det smakade bra ihop tillsammans. Har faktiskt aldrig gjort coleslaw tidigare, men det var ju hur enkelt som helst! Här kommer receptet.

Pulled pork och cold slaw (4)

Coleslaw

6-8 portioner

 • ca 300 gram vitkål
 • 3-4 morötter
 • 1 dl kvarg
 • 2 dl créme fraiche
 • 2 tsk dijonsenap
 • saften från en citron
 • svartpeppar

Skala morötterna, riv dem och vitkålen. Blanda i övriga ingredienser. Smaka av så att du får rätt balans av senap, citron och peppar.

Pitabröd fungerar till olika sorters mat. Igår var det gott att fylla ett varmt pitabröd med pulled pork, coleslaw och grönsaker.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons