Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ekologisk kvarg

kvarg ekologiskt (1)

Tidigare i veckan fick jag hem ett gäng burkar med en ny sorts ekologisk kvarg. Kvargen är från Tyskland och finns som naturell med olika fetthalter och smaksatta med olika frukter, bär eller vanilj.

Har under veckan testat några av dem. Tycker inte smaken på dessa skiljer sig direkt från annan kvarg. Att den är ekologisk är såklart ett stort plus. Tydligen är det den enda ekologiska kvargen hittills på svenska marknaden. Men det är egentligen bara de naturella smakerna jag gillar då de smaksatta innehåller en hel del socker.

ekologisk kvarg (1)

Naturell kvarg med någon frukt och granola smakar väldigt bra och var en frukost för mig tidigare i veckan. Mycket bättre och godare att äta naturell kvarg med färsk frukt eller bär istället för en kvarg smaksatt med detsamma!

kvarg i smoothie (1)

Till en kvällssmoothie hade jag i en halv burk av den naturella kvargen. Tillsammans med kakao, banan, mjölk och kokos smakade det väldigt bra!

kvarg ekologisk (5)

Igår morse festade Wilmer och jag på de med smak. Han ville ha hallon och jag vanilj. Jag brukar annars gilla vaniljyoghurt och liknande och tänkte att det skulle vara gott att få testa en vaniljkvarg så här på lördagen. Men den här var alldeles för söt! Så jag gör som jag brukar; fortsätter att smaksätta min naturella kvarg med vaniljpulver (utan socker) istället. Mycket godare och nyttigare!

Wilmer gillade hallonkvargen och slukade den helt själv. Men så brukar ju barn gilla socker också…

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons