Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Goda tillbehör till fisk

Tillbehör till fisk (3)

Till middag igår kväll åt vi fisk. Jag gav mig på det här med att panera igen och den här gången lyckades jag lite bättre. Tack för tipset med dubbelpanering, Emma! Jag panerade några fiskfiléer med ströbröd och några med sesamfrö. Till den vita fisken åt vi kokt potatis eller quinoa, en kall sås, broccoli, andra grönsaker och citron. Just till fisk finns det vissa tillbehör som passar extra bra och det är dessa jag tänkte skriva om här.

Tillbehör till fisk (1)

En sås till fisk förhöjer ju. Den kalla sås jag gjorde denna gång var riktigt god och passade bra till. Jag blandade créme fraiche med naturell yoghurt, rev ner parmesanost, pressade i en citronklyfta och blandade detta med klippt gräslök, en tesked honung och peppar. Klockrent!

Annars fungerar ju remouladsås till fisk. Jag gav mig på att göra en sådan sist vi åt panerad fisk. Tyckte den var god även om den nog inte var riktigt en klassisk remouladsås. Den var en slags nyttig variant av den. Romsås, som jag gör på kvarg, naturell yoghurt, röd rom, citron, dill och peppar, är hur gott som helst till speciellt lax. Om man vill göra det väldigt enkelt för sig kan man röra ihop dijonsenap med kvarg och svartpeppar. Vips har man en god senapssås till fisken. Pesto är också gott till fisk.

Tillbehör till fisk (2

Citron måste man ju bara ha när man äter fisk. Jag pressar alltid citron över fisken innan tillagning och återigen när den tillagade fisken ligger på tallriken.

Sedan finns det ett gäng grönsaker som passar bäst till fisk. Spenat, broccoli och ärtor är som gjorda att sällskapa med fisken. Den här gången blev det bara broccolin som fick vara med.

Fisk med broccoli, parmesan och citron – en smaskig middag om du frågar mig. Köpte en färsk laxfilé igår och funderar just nu på vad jag ska laga av den till en middag inom kort. Är inne på att ha med broccolin, parmesanosten och citronen även denna gång. Tror att det kommer kunna bli väldigt gott det med!

Har du något fisktillbehör som jag bara måste känna till?

6 kommentarer

  1. Varsågod =) Vad gott det ser ut! Tycker också om kalla såser!
    Något som är gott till fisk är potatismos smaksatt med en massa dill eller spenat och skitar smör =)

Lämna en kommentar

Annons
Annons