Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Min dag i bilder

yoga

Idag har varit en väldigt mysig och bra dag – en heldag med familjen! Här kommer några bilder från denna dag.

Först ut: Yoga – Jag var lite i valet och kvalet igår kväll om jag skulle ställa klockan eller inte. Det är ju skönt att sova så länge som möjligt är med två små barn, men det är också skönt att komma upp tidigt för att hinna exempelvis yoga innan allt annat drar igång. Det blev en kombo. Jag ställde klockan, men somnade om och gick upp senare än tänkt, men fortfarande tidigare än de två grabbarna i familjen.

Jag har ju lovat mig själv att yoga åtminstone en gång i veckan och det tänker jag försöka hålla fast vid. Blev ingen jätte lång stund i morse, men lång nog för att ge mig den där sköna känslan i kroppen som yoga ger.

chiapudding (1)chiapudding (2)

Så var det dags för frukost, en chiapudding som jag hade förberett tidigare. Jag hade kvar av mangopurén och den var faktiskt ännu godare till chiapudding än till kvarg, som jag åt igår. Toppade även med bananbitar och fick till en söt och smakrik frukost.

Chiapudding med mango och banan

en portion

  • 2 msk chiafrön
  • 1½ dl havremjölk
  • kanel
  • kardemumma
  • ett par dl mango
  • en banan

Blanda chiafrön med havremjölk, kanel och kardemumma i en burk eller skål. Låt stå i kylen över natten.

Mixa mango med en halv banan.

Vid servering: häll över mangopurén på chiapuddingen och garnera med bananslantarna.

freshii

Efter några timmar på hemmaplan åkte vi alla iväg för att Storebror och maken skulle gå på bio. Under tiden skulle jag och bebis gå i affärer. Innan bio och shopping åt vi lunch i en food court. Jag valde en matig sallad från Freshii. Har aldrig hört talas om den restaurangen innan och blev positivt överraskad av deras fräscha utbud. Konceptet är att man bestämmer själv vilket protein man vill ha, om man vill ha lax, kyckling, räkor, nötkött eller tofu, och så kombinerar man det med en sallad, wrap, soppa eller burrito.

Min sallad innehöll bland annat kyckling, svarta bönor, avokado och cheddarost.

kläder (1kläder (2

Det blev att jag shoppade en del under tiden grabbarna var på bio. Mest blev det till Smilla för det går ju inte att motstå vissa av de söta bebiskläder som finns i butikerna. Och speciellt till tjejer.

ljus (1)

På sena eftermiddagen och kvällen har vi myst här hemma. Vi har haft tända ljus i flera timmar nu. En av fördelarna med att det blir så mörkt ute så tidigt nu är just att hemmamyset blir så mycket mysigare då. Vi har ett nytt doftljus som doftar fikon!

bak

Och tidigare ikväll svängde jag ihop en nyttigare variant på Snickers. Den står just nu och gottar till sig i kylen. Tänkte provsmaka den snart. Om den är god tipsar jag självklart om den senare.

Ja, det var min dag idag det. En bra dag!

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons