Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pepparkakor

pepparkakor med kristyr (5)

Jag älskar verkligen den här tiden före jul när man får julpyssla och baka inför julen. Igår gjorde jag en sockerkristyr och dekorerade pepparkakor med. Förra året bakade vi egna pepparkakor, men jag vet inte om vi kommer göra det i år. Tycker de köpte är godare så enda anledningen skulle vara för att det är mysigt. Däremot funderar jag på att vi ska ha ett pepparkakshus. Det har vi inte haft tidigare och jag kan tänka mig att Wilmer tycker att det skulle vara kul att pynta det.

pepparkakor med kristyr (7)

pepparkakor med kristyr (10)

Det blev ett gäng pepparkakor med kristyr. Tänker att vi börjar festa av dem i helgen när Storebror fyller tre.

pepparkakor med kristyr (13)

Har ni sett att Annas Pepparkakor har en tillfällig smak på pepparkakorna i år? Pepparkakor med smak av lingon. Perfekt smakkombination om ni frågar mig!

pepparkakor med kristyr (14)

pepparkakor med kristyr (19)

Vissa äter pepparkaka med ädelost. Det skulle jag aldrig få för mig. Men pepparkaka med ett glas kall mjölk fungerar bra. Det konstiga är att det är verkligen bara till jul som jag blir sugen på det!

pepparkaksmuffins (6)

I helgen bakade jag pepparkaksmuffins. Formarna är med pirater på eftersom de ska vara till Wilmers kalas, men jag tycker att de ser riktigt juliga ut ändå. Och goda var de! Receptet hittar ni här.

pepparkaksmuffins (5)

pepparkaksmuffins (2)

Just nu går jag alltså all in med pepparkaka. Har nu i november redan ätit ett gäng med Dumle Pepparkaka och både frukost idag och kvällsmålet igår var pimpade med pepparkakskrydda. Här kommer mina favoriter när det kommer till pepparkaka:

  • Pepparkaksköttbullar
  • Dumle med pepparkakssmak
  • Fil och kvarg med pepparkakskryddor. Min frukost i morse var just detta tillsammans med en banan och granola.
  • Morotskaka med pepparkakskryddor
  • Keso med banan, äpple eller apelsin och pepparkakskryddor. Igår hade jag också rostade frön på.
  • Pannkaka kryddad med dessa kryddor
  • Chiapudding eller havregrynsgröt med pepparkakssmak
  • Varm choklad sötad med stevia och med smak av pepparkaka, toppad med vispad grädde

Ja, det finns säkert mer man kan göra med dessa underbara kryddor. Jag kommer fortsätta att experimentera under december månad. Något som jag vet att jag inte gillar med denna smak är dock bars och mineralvatten. Testade det förra året och det var ingen hit.

Njut av pepparkakor du med!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons