Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar (1)

Har någon av er gjort rödbetsbiffar tidigare? Det hade inte jag förrän i förrgår. Då gjorde jag det och det var ju hur gott som helst! Och enkelt att göra också. Vi åt biffarna tillsammans med stekt kyckling, en liknande parmesansås som den jag gjorde till fisken tidigare i veckan, grönsaker och rostade frön. Vill man äta helt vegetariskt kan jag tänka mig att dessa rödbetsbiffar skulle smaka bra tillsammans med ugnsrostade rotsaker och en fetaostcréme.

Rödbetsbiffar (2)

Rödbetsbiffar

5-6 portioner

  • 6 färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 3 msk maizenamjöl
  • peppar

Skala rödbetorna och löken. Riv dem med rivjärn eller med hjälp av en matberedare. Pressa ner vitlök och blanda i ägg, mjöl och peppar. Forma små biffar av det hela. Stek dem i het stekpanna med smör och olja.

Lägg upp ruccola eller annan sallad på ett fat. Placera rödbetsbiffarna på salladsbädden. Garnera med riven parmesanost, rostade frön av pumpa och solros och ringla över balsamicocréme.

Rödbetsbiffar (4)

Den goda såsen gjorde jag genom att blanda riven parmesanost med créme fraiche, naturell yoghurt, lite honung, saften från ett par citronklyftor och peppar.

Rödbetsbiffar (5)

Mums!

Lämna en kommentar

Annons
Annons