Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Årskrönika 2014

årskrönika 2014

Förra året var jag väldigt ambitiös och skrev min årskrönika i fyra delar – bara för att jag hade så mycket att skriva om. Men då var också 2013 ett innehållsrikt år för mig, och speciellt träningsmässigt. Under 2014 har jag inte tränat så mycket och framför allt inte på en prestationsinriktad nivå. Första halvan av året var jag gravid och andra halvan har jag sakta med säkert trappat upp träningen efter graviditeten och förlossningen. Eftersom det inte har hänt så mycket spektakulärt på träningssidan i år kommer min årskrönika för 2014 bli mer kortfattad. Här kommer den!

För att sammanfatta 2014 så var det ett väldigt känslosamt år. I juli var vi lyckligare än lyckligast när vår lilla Smilla kom till världen medan vi i oktober grät av stor sorg och saknad när min mamma somnade in efter flera år av svår sjukdom.

Åre snö och choklad (11)

Året började med några resor i januari. Först ut: älskade Åre med maken och sonen. Vi var där i en knapp vecka och njöt av vacker, vit snö och roliga aktiviteter.

Jag drog också en sväng till Amsterdam med jobbet. Minns mest hur svårt jag hade för den holländska maten.

Under resten av vintern och våren tränade jag på efter bästa förmåga. Magen växte och blev allt större, men det fungerade fortfarande bra att träna styrketräning, promenera, cykla och yoga. Löpningen hade jag lagt på hyllan sedan länge.

Jag hade inga direkta cravings, men det jag var mer sugen på än annars var pasta. Så jag lagade ofta lasagne, cannellonis och andra pastarätter.

I mars var jag med på Blogger Boot Camp och förvånades över att jag faktiskt kunde vara med och träna riktigt mycket vid de olika passen. Jag skrev om likheterna mellan mig som gravid och en överviktig person och jag var smått avundsjuk på alla som kunde springa och gå i snabbt tempo.

gravid-vecka-38-tr-C3-A4ning-med-vint-4-

Mot slutet av graviditeten (lite drygt en månad kvar av den) tränade jag med PT vid ett par tillfällen. Det var Marie från Vint som fick lägga upp utmanande, men ändå skonsamma träningspass för mig. Kul att jag faktiskt orkade träna på så pass i vecka 38!

Gravid vecka 40 - 39+6 (13)

Sista veckorna innan Smilla kom var fyllda med väntan och längtan. Sommaren var här, men den kändes inte helt komplett innan hon hade kommit. Som tur var hade vi inte så varmt i juni när jag var som mest gravid.

Karin A (2)

Den 2 juli föddes vår prinsessa! Resten av sommaren var het och vi hängde mest i trädgården eller på stranden. Hon och jag var i skuggan medan man och son sprang runt i vatten och på gräs. Jag minns sommaren som helt underbar, men samtidigt frustrerande då jag var långt ifrån återhämtad efter förlossningen.

Bloggen fick nytt utseende mitt i den heta sommarvärmen.

Höstdagsjämning (25)

När hösten kom kunde jag komma igång med träningen igen och det var underbart. Jag ledde mammaträning två gånger i veckan och vi kunde hålla till utomhus ända in i slutet av november.

Dagen i början av oktober när pappa ringde och berättade att mamma hade dött var det värsta som hänt mig. Ändå var det så väntat. Så den här hösten har varit en jobbig sådan samtidigt som den har varit så fin. Jag har fått vara hemma med vår fina Smilla och med Wilmer när han inte har varit på förskolan. Och jag känner mig så rik som har min familj.

Karin löpning 2

Att jag också har kunnat träna på bra och successivt blivit starkare har varit så skönt. Jag skyndar långsamt, men hoppas och tror att jag under nästa år ska kunna hitta tillbaka till min forna form när det kommer till löpning och styrketräning. Tack kroppen för att du är så stark! Träningsevent som Be Your Best och crossfit på Crossfit Solid har inspirerat mycket denna höst.

Som vanligt har jag bakat och lagat en hel del under året. Om jag ska välja ut några hälsofavoriter från 2014 får det bli de här:

hälsogott

Granola, Black Bean Chocolate Chili Cookies, Snickers och Lakrits- och chokladbollar – svårt att välja en favorit bland dem!

pineapple and coconut smoothie text3

Många smoothies har jag också gjort under året. Har svårt att välja en favorit där, men den på bilden med ananas och kokos och den här med banan och jordnöt är båda väldigt goda.

Så är vi framme vid de sista dagarna på året 2014. Kul att blicka tillbaka, men det ska bli ännu roligare att möta det nya och se vad 2015 har att bjuda på!

Lämna en kommentar

Annons
Annons