Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Crossfit på Crossfit Solid

crossfitsolidworkshopBild från Träningsevent

Det här med crossfit är ju hur kul som helst. Jag har aldrig provat det tidigare, men idag var jag på Crossfit Solid på ett event som Träningsevent hade anordnat där. Vilket härligt gäng som var där, vilka bra och grymma instruktörer vi hade och vad roligt det var att få testa på denna träningsform!

En massa tjejer var vi och träningsglädjen sprutade om alla. Och alla gick in för att lära sig att göra övningar som marklyft, bänkpress och knäböj bättre och snyggare.

Crossfit Solid intro

De som tränar på Crossfit Solid har nog väldigt roligt tillsammans. Coacherna Hannes, Elin, Rennie och Rikard, som instruerade oss, var hur coola och bra som helst. Dagen började med lite snack från dem och sedan instruktioner i knäböj, bänkpress och marklyft.

Crossfit Solid Work hard (1)Bild från Träningsevent

Vi fick sedan testa själva att göra dessa övningar och fick feedback på utförandet. Jag brukar normalt sett inte göra mina knäböj så djupa som vi gjorde idag. Men jag kanske ska börja med att göra djupa knäböj al’a Crossfit-style. Något jag garanterat kommer göra mer framöver är marklyft. “Den bästa övningen för baksidan av kroppen“, enligt instruktör Rikard. Och jag håller med. Det är en väldigt viktig basövning!

Crossfit Solid Anna

Bara en massa härliga tjejer där, som sagt. Och flera kära återseenden, som med Anna på bilden. Det är också av henne som jag lånat denna fina bild på oss.

Crossfit Solid Reine Pull ups

Efter genomgången och övningen av basövningarna var det dags för workshop. Jag hade valt pull up’s som min workshop och Rennie Mirro var den som gick igenom teknik och utförande med mig och ett gäng andra tjejer. Där har vi någon som är bra på pull up’s kan jag säga! Själv har jag verkligen svårt att få till det…

Vi övade på pendling och bara det är tungt när man har gjort det en stund. Sedan fick vi försöka svinga oss upp och så övade vi på att dra oss upp så mycket vi kunde. Jag har en bit kvar och behöver öva, öva och våga, våga för att det ska gå helt på egen hand. Men jag SKA lyckas!!!

Crossfit Solid mellis (1)Crossfit Solid mellis (2)

Gott mellis fick vi. Sofia och Mela hade mixat en super god och fräsch juice och placerat flaskorna som ett hjärta. Vilken grej! ♥ Och så smaskade vi på goda Bounceballs.

Crossfit Solid WOD boll

Sist ut på eventet var en WOD. Den bestod av sex stationer varav en av dem var vila. De övriga stationerna var rodd i roddmaskin, pressar uppåt med skivstång, kettlebellssving, upphopp på låda och bollkast mot vägg. Vi körde i lag med sex i varje och körde alltså på en station i taget.

Vi jobbade i en minut per station innan vi bytte och körde tre varv efter varandra. Det blev alltså ett WOD på 18 minuter varav tre av dem var vila. Väldigt kul och väldigt jobbigt!

Crossfit Solid WOD

Älskar verkligen den här typen av träning när man får variera övningarna och ge allt man har under förhållandevis kort tid. Eller “allt man har”… Riktigt så pass orkade nog ingen av oss för en minut per övning är ändå ganska lång tid.

Crossfit Solid Work hard (2)

Skriver lätt under på Crossfit Solids motto. Och jag återvänder mer än gärna dit igen. För det här med crossfit var kul!

För er som är nyfikna på detta eller vill ge bort en trevlig julklapp i träningsväg kan jag tipsa om att Träningsevent har några workshops i januari i samarbete med Crossfit Solid. Kolla in info om det här.

#älskacrossfit

5 kommentarer

  1. Haha jag blir så lycklig i hjärtat när andra ser vad jag ser i Crossfit. Inte bara träningsformen utan även allt runt omkring. Och verkligen kul att du gillade det. Det var en tuff metcon ni fick köra också, snacka om att slängas in i det. haha. Jag är jättesugen på att köra en box-tour i Stockholm och hälsa på hos olika boxar. Läste på en annan blogg att ni också fick träffa Lukas Högberg, där snackar vi en grym atlet. 🙂 Lite avundsjuk blir jag också. haha. 😉

      1. Ja Fight gone bad är jobbig. Bra på så sätt att man kan ta det i “sitt egna tempo”, men jobbiga övningar. 🙂 Men känslan efteråt är alltid värd det. 🙂

        1. Det är lite svårt när man ska träna under en viss tid, att hitta ett tempo som man orkar med samtidigt som det inte är för mesigt. Jag är ofta bra på att ta ut mig i början, men den här gången lyckades jag ganska bra med att orka hela vägen.

Lämna en kommentar

Annons
Annons